Nieuw in Facebook: 3D foto’s & uitbreidingsmogelijkheden

In april heeft Facebook nog een aardig uitgebreide Android roll out gerealiseerd en nu al komt het sociale netwerk met weer een nieuwtje. De veranderingen, of liever gezegd de verbeteringen, volgen elkaar in rap tempo op. Facebook heeft nu aangekondigd dat 3D foto’s beschikbaar zullen worden gemaakt op alle Android apparaten. Daarnaast komen de 3D foto’s ook op korte termijn beschikbaar voor een uitgebreide set iOS smartphones.

Na 360 graden foto’s volgen nu 3D foto’s op Facebook

Facebook weet natuurlijk als geen ander hoe belangrijk fotomateriaal bij een post is. Posts met afbeeldingen of videomateriaal worden veel beter geliked en gedeeld dan posts zonder visuele toevoegingen. In 2018 kon Facebook al melden dat er maar liefst 70 miljoen 360 graden foto’s werden geüploade. De meeste moderne smartphones zijn nu voorzien van een dubbele cameracapaciteit, waardoor er meer creatieve opties voor foto’s ontstaan. Dit betekent dat Facebook nu op korte termijn 3D foto’s mogelijk wil maken op het sociale netwerk.

3D fotomogelijkheden verder uitbreiden

Nu heeft Facebook alleen nog aangekondigd dat de 3D foto’s beschikbaar komen voor Android toestellen en een deel van de iOS toestellen, maar daar blijft het niet bij. Facebook heeft namelijk direct aangegeven de mogelijkheden te gaan uitbreiden in de nabije toekomst. Zo zullen er ook 3D foto-opties worden toegevoegd aan de mogelijkheden voor desktops. Daarnaast wordt het mogelijk om 3D foto’s toe te voegen in Verhalen en kan 3D fotomateriaal via Messenger worden gedeeld.

Specifieke selectie

Steeds meer mensen zijn in staat om met hun eigen mobiele toestel een 3D foto te schieten. Deze verandering was dan ook wel een beetje te verwachten van Facebook. Het sociale netwerk moet immers optimaal met de tijd mee gaan om de grootste te blijven in de wereld van social media. Toch heeft facebook het nog niet voor elkaar gekregen om het helemaal automatisch te laten verlopen.

Je moet namelijk de 3D foto-optie wel eerst selecteren voordat je een 3D foto kunt uploaden die daadwerkelijk als zodanig getoond wordt. In je lijst met updatetools kun je eenvoudig op ‘3D-foto’ klikken om de optie te selecteren. Vervolgens kun je de 3D foto posten.

Een ideale nieuwe optie voor bedrijven

Particulieren zullen ongetwijfeld veel lol beleven aan de nieuwe 3D functie in Facebook, maar het zijn vooral de bedrijven die echt kunnen profiteren van de nieuwe 3D foto’s op Facebook. Met 3D fotomateriaal kun je veel makkelijker een boodschap overbrengen. Diepte maakt alles realistischer en hier kun je goed gebruik van maken.

Daarnaast kun je natuurlijk veel makkelijker de aandacht trekken met een 3D foto dan met een reguliere foto in de feed. Als je de mogelijkheid hebt om 3D foto’s te maken, dan is dit zeker een nieuwe kans om zo snel mogelijk met beide handen aan te grijpen.

Jouw succes op Facebook optimaliseren

De nieuwe 3D foto’s op Facebook bieden bedrijven zeker meer kansen op extra op te vallen en meer succes te halen uit het sociale netwerk. Wel is het dan belangrijk om optimaal bij te blijven als het gaat om alle veranderingen die Facebook doorvoert. Ben jij een beetje achter geraakt en haal je niet meer het succes uit Facebook dat je er wel uit zou willen halen? Volg dan eens een Facebook training bij ons en je bent weer helemaal up to date.