Zo gebruik je social media om je blogs te promoten

Social media zijn natuurlijk perfect om blogs te promoten. Wel is het belangrijk dat je de manier van promoten aanpast op het sociale kanaal. Een blog promoten op Twitter werkt bijvoorbeeld net even anders dan je blog promoten op LinkedIn.

Overzicht per sociaal netwerk

Wij hebben een handig overzicht van de sociale netwerken voor je opgesteld. In onderstaand overzicht lees je hoe je het best te werk kunt gaan op het betreffende sociale kanaal voor het promoten van je blog.

Twitter

Plaats je blog op Twitter en plan vervolgens een aantal extra tweets voor de komende week of twee weken. Je kunt aan iedere tweet een andere draai geven door originele blogtitel te veranderen in je tweet. Hiermee kun je direct een A/B-test uitvoeren.

Google Plus

Google Plus, of Google+, is een uitstekend kanaal om blogs te promoten, vooral door de hoge SEO-waarde. Het is daarom heel verstandig om op dit netwerk goede relaties op te bouwen die je een +1 willen geven voor je waardevolle, gedeelde blogs. Wanneer je Google Plus slim gebruikt, dan is het helemaal niet ondenkbaar dat je blog viraal gaat.

Pinterest

De tijdschriftstijl van Pinterest biedt weer andere mogelijkheden. Je kunt je blogs delen met een afbeelding die goed is geoptimaliseerd voor maximale pinning. De meest effectieve afbeeldingen zijn afbeeldingen die:

  • Veel rood laten zien
  • Geen gezichten tonen
  • Die zijn genomen tegen een witte achtergrond
  • Gemaakt zijn in shot portrait stijl

Zorg er dus voor dat je voldoende tijd besteedt aan het creëren van een goede afbeelding voor de Pinterest promotie van je blog.

Facebook

Het is heel eenvoudig om er een gewoonte van te maken om je blog te delen op Facebook. Het gaat heel eenvoudig en het is letterlijk binnen een paar seconden gebeurt. Ga je je blogs promoten op Facebook én op Pinterest? Zorg er dan voor dat je voor beide kanalen een andere afbeelding gebruikt. Vergeet zeker niet om een link bij te voegen bij promotie op Facebook. Daarnaast kun je natuurlijk extra promoten met Facebook advertenties. ‘

LinkedIn

Je kunt je laatste artikel delen met je LinkedIn-profiel, plus elke groep die je beheert of waar je lid van bent, zodat je je eigen inhoud kunt delen. Houd er rekening mee dat er bepaalde groepen op LinkedIn zijn die niet erg blij worden van het droppen van linkjes. Lees dus altijd eerst even de groepsregels voordat je enthousiast aan de slag gaat.

YouTube

Kun je blogs ook promoten op YouTube? Dat kan zeker! Heb je er wel eens over nagedacht dat veel blogs heel eenvoudig kunnen worden omgevormd tot, of kunnen worden samengevat in, een relatief korte video? Je kunt direct de link naar je blog droppen onder de video, zodat je meteen zorgt voor meer traffic naar je website.

Instagram

Instagram is op veel verschillende manieren te gebruiken voor het promoten van je blogs. Wat dacht je van een Instagram Story, een afbeelding met bijschrift of gewoon de link naar je hele blogbericht? Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op, waardoor je ook meer dan voldoende gelegenheid hebt om goed te variëren.

Nog geen actief zakelijk blog?

Leuk natuurlijk, blogs promoten, maar wat als je nog helemaal geen actief blog hebt? Dan wordt het zeker wel tijd. Blogs kunnen je namelijk veel opleveren, zeker wanneer je ook goed gebruik maakt van de promotiemogelijkheden van social media. Zie je het niet zitten om zelf te gaan zitten tikken? Dan kun je het schrijven van je blogs uitbesteden.