De goedkoopste zorgverzekering voor zzp’ers

Heb jij al een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar en zoek je de goedkoopste? Wij hebben het antwoord voor je! We zijn in de laatste maanden van het jaar beland en dat betekent dat het toch echt tijd wordt om na te denken over je zorgverzekering. Zeker als ZZP’er is het belangrijk om je zorgverzekering bewust te kiezen. Je wilt immers niet teveel risico lopen, maar je wilt ook zeker niet teveel betalen. Kies je voor een verhoogd vrijwillig eigen risico, of juist niet? En wat is dan eigenlijk de goedkoopste zorgverzekering voor jou?

Verhoogd vrijwillig eigen risico of niet?

Bij verreweg de meeste zorgverzekeringen heb je de mogelijkheid om je eigen risico per jaar vrijwillig te verhogen in ruil voor een lagere maandpremie. Is dit nu verstandig als je ZZP’er bent? Dit is eigenlijk volledig afhankelijk van je situatie. Heb je de laatste jaren weinig tot geen gezondheidsproblemen gehad en heb je je verplicht eigen risico niet opgemaakt in de afgelopen jaren?

Dan kan je relatief veilig kiezen voor een verhoogd vrijwillig eigen risico, zeker als je een financiële buffer hebt om iets op te vangen als het nodig is. Met een vrijwillig verhoogd eigen risico kun je al snel een paar honderd euro per jaar besparen.

Goedkoopste zorgverzekering overzicht

De prijzen van de premies voor volgend jaar druppelen binnen. Dit is een overzicht van aanbieders die erg goedkoop zijn:

  • ZilverenKruis
  • Ditzo
  • Anderzorg
  • De Friesland
  • Just

In één keer betalen of per maand?

Een bekende ondernemers uitspraak is natuurlijk: ‘cash is king’. Echter het rendement op cash is momenteel 0,01% op de bank. Door je zorgverzekering in één keer te betalen krijg je vaak 2 tot 3% korting. Dat is een aantrekkelijk rendement. Overweeg dus of de zorgverzekering in één keer gaat betalen!

“Kijk altijd ook goed naar de polisvoorwaarden”

Zorgverzekering voor zzp’ers

Veel zorgverzekeraars bieden je de mogelijkheid om veel euro’s op je maandpremie te besparen als je het eigen risico verhoogd. Wil je dit niet? Dan betaal je alsnog een scherpe premie. Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekeringen voor ZZP’ers? Kijk dan op de link hierboven!