De beste marketing ideeën voor Halloween

Op 31 oktober is het weer tijd om te gaan griezelen met Halloween! Een ideaal moment om als bedrijf een actie te gaan houden of om via social media in te spelen op dit griezelfeest. Veel marketeers vinden het lastig om goede ideeën te vinden voor hun actie of updates rondom Halloween. Daarom hebben wij de beste marketing ideeën voor Halloween op een rijtje gezet!

Wat is Halloween eigenlijk?

Voordat je als bedrijf een gave actie gaat houden is het wel handig om te weten wat Halloween precies is. Halloween is afgeleid van het woord Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), dit is de avond voor Allerheiligen. Op dat moment hadden veel boeren hun oogst binnen en moest die worden beschermd voor de geesten, want die kwamen op het voedsel af. Om deze boze geesten af te weren droegen de mensen maskers.

Marketing ideeën voor Halloween

Hieronder staan enkele ideeën welke je kunt gebruiken voor je social media en offline marketing.

Tip 1: Organiseer een wedstrijd

Houd een foto wedstrijd en vraag mensen om een foto van hun kostuum te plaatsen op jouw Facebook pagina! Of laat ze hun foto tweeten met een special #hashtag. Je kan ook een wedstrijd houden rondom: wie heeft de mooiste pompoen, het beste Halloween eten, het mooiste huis of het engste verhaal!

Tip 2: Creëer gave content welke viraal gaat

Denk eens aan een gave infographic van je bedrijf welke volledig in Halloween style is gemaakt.  Of wat dacht je van een grappige Halloween video? Ikea plaatse deze video rondom Halloween. Je mag gerust het randje opzoeken.

Tip 3: Lanceer speciale ‘Halloween aanbiedingen’

Halloween is een prima reden om een special sale te houden. Bijvoorbeeld een die alleen geldig is tussen 23:00 en 02:00, want dan komen de geesten langs….. spannend!

Tip 4: Pas je profielfoto’s aan

Om helemaal in de Halloween sferen te komen is het goed om je profielfoto’s enz meer spookachtig te maken!

Tip 5: Geeft handige DIY ideeën aan je klanten

Zijn je klanten erg creatief? Deel dan een aantal handige DIY ideeën zodat ze zelf kunnen gaan knutselen!

Tip 6: Ruil je snoep om actie

Verkoop je gezonde producten? Denk dan eens na om een ‘omwissel actie’ te gaan organiseren. Mensen kunnen dan hun snoep ruilen voor iets gezonds.

Tip 7: Halloween hardloopwedstrijd

Hardlopen is erg populair! Dus organiseer een hardloopwedstrijd in een Halloween thema. Je zou natuurlijk kunnen samenwerken met andere bedrijven.

Tip 8: Stem wat onze directeur moet dragen

Laat je fans stemmen op het kostuum dat je directeur moet gaan dragen tijdens Halloween! Een perfecte manier om interactie te creëren!

Tip 9: Deel recepten

Ben je een foodblogger? Deel dan een aantal recepten met pompoenen rondom Halloween aan je fans en inspireer ze!

Aan de slag met Halloween!

Wij hopen dat je veel hebt aan deze 9 tips rondom Halloween! Ga aan de slag met content marketing en creëren gave dingen rondom je merk / bedrijf! Heb je hulp nodig bij het maken van blogs, een strategie of je social media kanalen? Geen nood, neem dan contact met ons op!