ChatGPT Vision: Wat is het en wat zijn de voordelen?

ChatGPT is inmiddels al goed bekend binnen veel bedrijven, maar ChatGPT Vision is nog een stuk minder bekend. Toch is het zeker ook de moeite waard om kennis te maken met deze nieuwe toevoeging aan de AI-tool. Bedrijven kunnen er namelijk mooie voordelen uithalen. Wat is ChatGPT Vision en wat zijn de belangrijkste voordelen van ChatGPT Vision? Wij vertellen je er meer over.

Wat is ChatGPT Vision precies?

We kennen ChatGPT natuurlijk als het AI-model van het bedrijf OpenAI. Het kan worden gebruikt voor het creëren van de meest uiteenlopende soorten content, van zakelijke blogs en brochureteksten tot informatieve content en zelfs complete online trainingen. ChatGPT Vision is een uitbreiding van de AI-tool zoals je deze misschien al kent. De AI-tool is nu niet alleen in staat om tekst te begrijpen, maar heeft nu ook het vermogen om beeldinformatie te begrijpen. Door toevoeging van ChatGPT Vision is de tool dus bijvoorbeeld in staat om foto’s en video’s te analyseren. Het zorgt er dus eigenlijk voor dat ChatGPT nu ook kan ‘kijken’.

Wat zijn de voordelen van ChatGPT Vision?

De laatste tijd zien we de gesprekken die gevoerd kunnen worden met de AI-tool van OpenAI al sterk verbeteren. Het is mogelijk om met de robot gesprekken te voeren die eigenlijk niet meer te onderscheiden zijn van gesprekken die we met echte personen voeren. ChatGPT Vision zorgt er nu voor dat de tool ook kan zien op een manier die vergelijkbaar is met de manier waarop mensen zien. Dit biedt mooie voordelen voor bedrijven. Wij geven je inzicht in 3 manieren waarop ChatGPT Vision bedrijven kan ondersteunen.

1. Het verbeteren en automatiseren van de klantenservice

Met enkel ChatGPT kon je de klantenservice natuurlijk al een stuk verbeteren en automatiseren. De AI-tool is in staat om gesprekken met klanten te voeren. Met ChatGPT Vision kan hier nu een extra verbetering aan worden toegevoegd. Komt een klant met een klacht die zichtbaar gemaakt moet worden? Dan kan ChatGPT dit nu met behulp van Vision ook oppakken. Stuurt de klant bijvoorbeeld een foto van een product dat beschadigd is geleverd? Dan kan de AI-tool de foto analyseren en direct een passende oplossing voorstellen.

2. Het automatisch bijwerken van voorraadniveaus

Voor veel bedrijven, waaronder ook webwinkels, is het belangrijk om de voorraden goed bij te houden. Voorraadbeheer kost daarentegen wel veel tijd. Deze tijd kun je wel beter besteden. Met ChatGPT Vision kun je voorraadbeheer makkelijker en efficiënter maken. Het systeem kan je helpen om producten op afbeelding te identificeren voor het voorraadbeheer, waardoor het in staat is om de voorraadniveaus automatisch bij te werken. Een bijkomend voordeel is wel dat menselijke fouten worden voorkomen, waardoor je nooit onverhoopt zonder voorraden komt te zitten wegens fouten in het voorraadbeheer.

3. Inspecties binnen productieprocessen

Productieprocessen zijn tegenwoordig voor een groot deel geautomatiseerd. Dit betekent wel dat je altijd moet kunnen vertrouwen op elk onderdeel dat bij het productieproces betrokken is. Een klein foutje in een productielijn kan grote gevolgen hebben. ChatGPT Vision kan worden ingezet om de productielijn te monitoren en analyseren door te ‘kijken’ naar hoe het proces verloopt. Ontstaat er een afwijking of een defect? Dan wordt dit door de AI-tool direct opgemerkt, waardoor er meteen ingegrepen kan worden. Dit komt ook je kwaliteitscontrole ten goede.

De opkomst van ChatGPT Vision in de gezondheidszorg

Een belangrijke sector waarin we ook veel voordelen van ChatGPT Vision zien is de gezondheidssector. Medische beelden, zoals röntgenfoto’s, kunnen sneller en beter worden geanalyseerd. De AI-tool kan een MRI-scan nauwkeurig bestuderen en snel een diagnose stellen. Op basis daarvan kan direct een behandelplan worden ontwikkeld wanneer dit nodig is. De komst van AI in de gezondheidszorg verlaagt de druk op artsen en verplegend personeel, waardoor er meer ruimte ontstaat om de zorg voor patiënten te verbeteren.

Wil jij ook voordeel halen uit ChatGPT Vision?

ChatGPT Vision biedt zeker mooie voordelen voor bedrijven in tal van sectoren. In veel gevallen geldt dat taken makkelijker, sneller en nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd met een AI-tool. Met de uitbreiding van ChatGPT met Vision ontstaan er meer mogelijkheden. Wil jij ook voordeel gaan halen uit ChatGPT Vision voor je bedrijf? Volg dan zeker eens onze ChatGPT training, waarin wij je natuurlijk ook alles vertellen over Vision. Schrijf je direct in!