Bedrijven kunnen nu kiezen voor ChatGPT Enterprise

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van artificial intelligence en ook meer ondernemers kiezen ervoor om nader kennis te maken met ChatGPT. Goed nieuws voor bedrijven die hier echt volop mee aan de slag willen, want er wordt een speciale versie uitgebracht met extra functies op het gebied van privacy voor bedrijven. OpenAI geeft aan dat deze ChatGPT wordt uitgebracht onder de naam ChatGPT Enterprise.

Waarom is ChatGPT Enterprise anders?

We kennen ChatGPT, maar wat maakt ChatGPT Enterprise nu anders dan het standaard programma? Er zijn een aantal belangrijke punten waarop de beide versies verschillen. ChatGPT Enterprise maakt langere inputs mogelijk door te werken met ruimere context windows. Daarnaast heeft de ChatGPT-4 dienst hoogwaardige functies op het gebied van zowel privacy als veiligheid. Deze functies zijn volgens OpenAI van ‘enterpriseklasse’ en dus in het bijzonder zeer geschikt voor bedrijven om te gebruiken.

🤖 Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van ChatGPT? Volg dan onze ChatGPT Training bij jou op kantoor met je team!

Sneller werken met ChatGPT Enterprise

Zeker voor bedrijven is het natuurlijk belangrijk dat er snel gewerkt kan worden met programma’s en diensten. Met het oog hierop heeft OpenAI ervoor gezorgd dat ChatGPT Enterprise twee maal zo snel werkt als de reguliere versie van ChatGPT. De teksten of bestanden die gebruikt kunnen worden, kunnen vier maal zo groot zijn. Voor OpenAI’s api zijn er gratis credits beschikbaar binnen de Enterprise versie.

Meer privacy voor bedrijven met ChatGPT Enterprise

Het spreekt voor zich dat bedrijven veel waarde hechten aan privacy en beveiliging. Ook hier is optimaal rekening mee gehouden binnen de ontwikkeling van ChatGPT Enterprise. Gesprekken met bedrijven worden bijvoorbeeld niet gebruikt om taalmodellen mee te trainen en zakelijke data wordt niet gedeeld met OpenAI en alle communicatie is versleuteld. ChatGPT Enterprise biedt verder een praktisch adminpaneel waarin gebruikersinzichten te vinden zijn, waarmee je aan SSO en domeinverificatie kunt doen, en waarmee je toegang van medewerkers kunt beheren.

Is het vergelijkbaar met Bing Chat Enterprise?

Microsoft kwam eerder al met Bing Chat Enterprise. Het is duidelijk dat Microsoft en OpenAI met elkaar verbonden zijn. Microsoft is namelijk investeerder van OpenAI. Bing Chat Enterprise is de generatieve AI chatbot speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. De vraag rijst nu dan ook of ChatGPT Enterprise niet hetzelfde is. Volledig hetzelfde zijn de twee services zeker niet, maar er zijn wel overeenkomsten. Een belangrijke overeenkomst is natuurlijk de focus op de zakelijke markt. Bedrijven die personeel willen ondersteunen kunnen hiervoor gebruik maken van deze zakelijke AI chatbots.

Is ChatGPT Enterprise interessant voor jouw bedrijf?

ChatGPT Enterprise kan zeker een interessante toevoeging zijn binnen jouw bedrijf. Dit geldt voornamelijk wanneer je er snel mee wilt kunnen werken en ook in staat wilt zijn om efficiënt te werken met grotere bestanden en teksten. Wordt er binnen jouw bedrijf al veel met ChatGPT gewerkt en wil je de processen soepeler laten verlopen? Dan kan ChatGPT Enterprise zeker uitkomst bieden.

Ben jij binnen je bedrijf nog helemaal niet zo bekend met de inzet van AI tools en wil je hier eerst nader kennis mee maken? Volg dan eens onze online training voor een goede start!