ChatGPT: van privé fotograaf tot mode-assistent

De mogelijkheden met ChatGPT breiden zich steeds verder uit iedere week! Generatieve AI ontwikkelt zich razendsnel op dit moment, waardoor we er in het dagelijks leven ook steeds meer mee te maken krijgen. We staan er soms van te kijken hoe veel er al mogelijk is met generatieve AI. In de blog geven wij je een aantal mogelijkheden met ChatGPT!

Wil je echt alles leren over ChatGPT en AI? Volg dan onze ChatGPT Training van een dagdeel en je bent helemaal op de hoogte!

Unieke manieren waarop ChatGPT wordt ingezet

Je kunt hele gesprekken voeren met ChatGPT als je dat zou willen, maar we gebruiken de generatieve AI oplossingen op dit moment vooral om op een makkelijke manier te krijgen wat we nodig hebben. Wij delen 5 manieren waarop ChatGPT op dit moment al ingezet wordt, of binnenkort ingezet gaat worden.

1. Het genereren van content

Op dit moment wordt ChatGPT al behoorlijk sterk aangesproken voor het genereren van content. Met elke versie wordt deze functie beter, al blijft het voor alsnog wel van belang om alle content te controleren op foutjes. De generatieve AI is een zelflerend systeem en leert van elke opdracht, wat ook betekent dat er nog foutjes in kunnen zitten. Je kunt ChatGPT gebruiken voor het laten schrijven van social media posts of blogs, bijvoorbeeld.

2. Het verkrijgen van beeldmateriaal

Veel content die we online willen publiceren, willen we voorzien van relevant beeldmateriaal. Je kunt hierbij denken aan afbeeldingen, maar natuurlijk ook aan videomateriaal. Er zijn diverse generatieve AI oplossingen die foto’s en video’s kunnen maken op basis van jouw input. Hier is Midjourney een mooi voorbeeld van. Dit is een generatieve AI tool die op basis van jouw omschrijving een unieke foto maakt. Deze foto’s zijn vaak niet van echt te onderscheiden.

Ook hier geldt wel dat het systeem nog aan het leren is, waardoor niet alle foto’s even goed zijn. Het komt voor dat je een foto krijgt van een mens met 2 benen op de juiste plek en 2 benen op de plek waar de armen horen te zitten. Dit geeft aan dat je afbeeldingen voor alsnog altijd moet controleren op hoe realistisch ze werkelijk zijn voordat je ze gebruikt.

3. Het creëren van spellen

Al jarenlang besteden veel mensen aardig wat tijd op hun telefoon met het spelen van spelletjes. De app ontwikkelaars hebben er vaak veel tijd ingestoken om de app te ontwikkelen, en blijven er tijd aan besteden voor het doorvoeren van updates en het uitbreiden van bijvoorbeeld het aantal levels. Deze taken kunnen inmiddels ook al worden overgenomen door AI oplossingen. Je kunt dus een complete game laten ontwikkelen door een generatieve AI tool, waardoor het hele ontwikkelproces van een goede app kan komen te vervallen.

4. Het krijgen van modeadvies

Modeadvies kan heel nuttig zijn. Heb je een bepaalde gelegenheid om naartoe te gaan en weet je niet wat je nu het best aan kunt trekken? Dan kan generatieve AI je daarbij helpen. Dit wordt bewezen door Zalando, die op korte termijn de nieuwe AI mode-assistent introduceert.

Je kunt bijvoorbeeld vragen aan de mode-assistent wat je aan moet trekken naar een huwelijk dat in juli plaatsvindt in Spanje. De mode-assistent begrijpt dan om wat voor gelegenheid het gaat, maar weet ook wat voor weer het in Spanje zal zijn in de maand juli. Op basis daarvan krijg je een passend kledingadvies, vanzelfsprekend uit het assortiment van Zalando.

5. Het organiseren van marketing

Marketing en promotie kosten vaak veel tijd, zeker als je hier zelf een hele strategie voor moet ontwikkelen. Dit proces kun je overlaten aan ChatGPT. Je kunt complete campagnes laten ontwerpen als je dat wilt, waardoor je zelf veel tijd kunt besparen op het gebied van marketing en promotie. Deze tijd houd je dus over om te investeren in je kernactiviteiten.

Goed leren omgaan met generatieve AI

We kunnen steeds meer voordeel halen uit het werken met generatieve AI oplossingen, waaronder ChatGPT en Midjourney. Wel is het dan belangrijk dat jij precies weet hoe je ermee omgaat, zodat je er het maximale resultaat uit kunt halen. Je kunt nu onze training volgen op Skillba om op de juiste manier te werken met generatieve AI oplossingen.