App van de Week: Slack

App van de Week Slack

Zo tussen de kerst en het nieuwe jaar komen we weer met een nieuwe App van de Week. Samenwerking is belangrijk en ook in 2018 moet de samenwerking natuurlijk feilloos verlopen om er optimaal van te profiteren. Daarom hebben we gekozen voor een app die bijdraagt aan een goede samenwerking binnen teams. Dit keer is Slack de App van de Week.

Wat is Slack voor app?

Slack is dé app die teams helpt beter met elkaar samen te werken. In 2017 was deze app zeer succesvol en dit zal zeker niet veranderen voor 2018. De app is geen berichtenapp en ook geen mailprogramma, maar valt hier eigenlijk precies tussenin. Daarbij zijn er veel praktische functies toegevoegd waar teams echt iets aan hebben. Alle teamleden kunnen worden toegevoegd en gekoppeld, waardoor er een soort omgeving ontstaat die te vergelijken is met Yammer. Geen digitale rommel van buitenaf, maar uitsluitend communicatie tussen teamleden om de samenwerking te bevorderen en te vereenvoudigen.

Welke functies biedt Slack?

Slack is een app met veel interessante functies voor teams van de meest uiteenlopende soorten bedrijven. Je kunt de notificaties van de app customizen, waardoor je kunt horen om wat voor melding het gaat. Dit zorgt ervoor dat je precies weet wanneer er nood aan de man is en wanneer het wat minder belangrijk is. Je kunt de toegevoegde teamleden via de app berichten en bellen. Je kunt gesprekken organiseren en direct communiceren. Wanneer er kennis wordt gedeeld, dan wordt informatie direct in bestanden opgeslagen, zodat deze files op een later tijdstip opnieuw kunnen worden geraadpleegd. Ook het delen en bewerken van bestanden is mogelijk.

Prestaties van de app Slack

De app Slack presteert zeer goed. Wanneer we enkel kijken naar de prestaties op Android toestellen, dan zien we ruim 5 miljoen downloads. Maar liefst een kleine 48.000 mensen hebben hun stem uitgebracht voor deze app en de score is 4,4 van de 5 sterren. Daarnaast is de app Slack verkozen tot de Keuze van de Redactie.

Wat kost de app Slack?

Alle teams kunnen Slack gratis gebruiken. De app is voor onbepaalde tijd kosteloos in gebruik te nemen, waardoor je er letterlijk eindeloos mee aan de slag kunt. De gratis Slack app is te downloaden vanuit de Google Playstore en de Apple Appstore (Android en iOS).