70% van de Koreanen gebruiken Naver als zoekmachine

In Nederland gebruiken wij allemaal Google als zoekmachine. Dit omdat de andere zoekmachines niet zo gemakkelijk werken als Google. Een enkeling zal nog Bing gebruiken, maar is zal meer zijn omdat de hij Google niet als standaard zoekmachine krijgt ingesteld. We zouden denken dat in de hele wereld Google gebruikt wordt als zoekmachine. Toch blijkt dit niet overal het geval te zijn!

Zoekmachine in Zuid-Korea

In Rome kwam ik in gesprek met een Koreaan uit Zuid-Korea. Ik vroeg aan hem welke apps hij gebruikt en wat er booming is in zijn land. Korea loopt (lijkt me) voorop qua technologie in de wereld, dus als iemand de nieuwste trends moet weten, dan zou hij het moeten zijn. Hij bleek echter meer in een grot te leven dan op de straat, want hij gebruikte niet meer dan Facebook. Hij had welgeteld 10 apps geïnstalleerd op zijn Samsung Galaxy S4. Qua social media kon hij me dus weinig vertellen.

Wat hij me wel kon vertellen was dat ongeveer 70% van de Koreanen Naver.com gebruikt als zoekmachine. Google werd maar door zo’n 30% van de mensen gebruikt. Kijk zelf maar eens op Naver en oordeel… ik vind het niet echt overzichtelijk. Het lijkt een beetje op msn.com. Dat is ook een site waar je niet echt vrolijk van wordt.

Hoger komen in Google?

Handig om te weten dat ze in Zuid-Korea zoeken via Naver, maar hier in Nederland wil jij als ondernemer goed gevonden worden. Door de SEO van je site te optimaliseren en Google Adwords toe te passen ga je vanzelf stijgen in de resultaten! Wij geven graag een training op maat.