7 Jaar Twitter: Een korte weg naar volwassenheid

twitter jarigTwitter, de internetdienst die een geheel nieuwe dimensie gaf aan het begrip social network, is vandaag zeven jaar geworden. Een kindje nog, maar wel een met een geschiedenis waar menig volwassene een puntje aan kan zuigen. Om deze verjaardag te vieren, komt Twitter met een video met daarin alle hoogtepunten van 2006 tot nu. En wij zijn allen van harte uitgenodigd om deze te bekijken. Twitter laat op zijn officiële blog namelijk weten dat het de gebruikers zijn die het grote succes van Twitter mogelijk hebben gemaakt.

Grote mijlpalen van Twitter

Hoewel Twitter nog maar relatief kort bestaat, kent zijn geschiedenis flink wat mijlpalen. Zo waren er Twitters eerste woordjes, mogelijk gemaakt door vader Jack Dorsey, en het gebruik van de eerste hashtag en retweet. En wat te denken van Twitters debuut vanuit de ruimte? Daarnaast passeren ook het meest geretweete bericht – van Barack Obama over vier extra jaren presidentschap – en tweets over belangrijke events de revue, zoals de Grammy Awards.

7 jaar Twitter video

Speciaal voor de 7de verjaardag van Twitter is er een speciale video gemaakt. Deze is hieronder te vinden.

Volwassen medium geworden

Het is duidelijk dat Twitter in zeven jaar tijd volwassen is geworden. Twitter is uitgegroeid tot een enorm platform, dat vandaag de dag 200 miljoen actieve gebruikers kent, die gezamenlijk zo’n 400 miljoen tweets per dag versturen. Het kan Twitter echter niet genoeg zijn, want de officiële blog vermeldt ‘We kunnen niet wachten op jullie volgende tweet’. Er zullen nog vele mijlpalen volgen.

Wil je als bedrijf ook aanwezig zijn op Twitter, maar weet je niet hoe? Volg dan een Twitter Training.