5 webdesign statistieken voor 2019

De online wereld staat niet stil. We zijn allemaal druk bezig met het verbeteren van onze online prestaties. Hierbij leggen we de focus vooral ook op social media, wat natuurlijk heel belangrijk is. Een belangrijk doel van social media activiteit is wel het zorgen voor meer verkeer naar de website. Dan moet je natuurlijk wel zorgen dat ook je website meer dan de moeite waard is.

Belangrijke webdesign statistieken

We zijn zo druk met onze online activiteiten op social media dat we vaak vergeten dat mensen via social media naar onze website surfen. Veel bedrijven laten de website een beetje verslonzen. Zonde, want zonder goede website is je activiteit op social media ook lang niet zo effectief. Wij delen enkele interessante webdesign statistieken met je!

1. Onaantrekkelijke webdesigns

Wanneer een website onaantrekkelijk is om te zien, dan zorgt dit ervoor dat mensen direct weer vertrekken. Onderzoek laat zien dat maar liefst 38 procent van je online bezoekers meteen de benen neemt als jouw website er onaantrekkelijk uitziet.

2. Eerste indruk

We maken ons als persoon wel vaker druk om de eerste indruk die we maken. Toch doen we dat niet als het gaat om de indruk die we maken met onze website. Dit zou eigenlijk wel moeten. Maar liefst 94 procent van de websitebezoekers baseert de eerste indruk op de kwaliteit van het webdesign.

3. Lange laadtijden

We willen allemaal sneller, sneller en nog sneller. We kunnen bijna niet wachten tot we gebruik kunnen gaan maken van een 5G netwerk, want 4G is echt véél te langzaam. Eerder dachten we dit over de 3G verbinding, toen we nog van mening waren dat 4G echt heel snel was. Onderzoek laat zien dat maar liefst 40 procent van de websitebezoekers vertrekt wanneer het laden van een website langer dan 3 seconden duurt.

4. Aankopen doen

We laten het webdesign bepalen of we ergens iets kopen of niet. Is het webdesign niet aantrekkelijk, staan er veel fouten in de teksten of zien afbeeldingen er vaag uit? Dan klikken we snel door naar de volgende kandidaat. Maar liefst 93 procent van de online shoppers zoekt online naar de best uitziende webwinkels voordat zij ergens een bestelling plaatsen.

5. Betrouwbaarheid

Het blijkt dat websitebezoekers de kwaliteit van de website direct koppelen aan de kwaliteit van het bedrijf. Ziet een website er tip top verzorgd uit? Dan zijn we direct van mening dat we te maken hebben met een professioneel, betrouwbaar en succesvol bedrijf. Laat de website te wensen over? Dan zal het bedrijf wel belabberd zijn. Maar liefst 75 procent van de websitebezoekers koppelt de betrouwbaarheid van een bedrijf direct aan de kwaliteit van de website.

Verzorg je website optimaal

Natuurlijk ga je met social media aan de slag! Je wilt meer klanten aantrekken, meer verkeer naar je website en meer omzet. Logisch! Ga lekker aan de slag met social media om je doelen te bereiken. Onze social media trainingen kunnen je hier nog zeker verder in helpen. Vergeet alleen niet om ervoor te zorgen dat je website ook helemaal in orde is. Je wilt natuurlijk niet dat jouw perfecte social media activiteiten jouw klanten naar een beroerde website leiden!