5 Tips voor meer nieuwsbriefabonnees

Je steekt veel tijd in het maken van je nieuwsbrieven. Het is dan ook de bedoeling dat mensen deze niet alleen lezen, maar ook de moeite nemen om op de links te klikken en, beter nog, om jouw nieuwsbrief door te sturen aan anderen. Hoe meer abonnees je hebt, hoe groter het uiteindelijke bereik en het bijbehorende succes.

Laat je nieuwsbriefabonnees groeien

Als jij het maximale wilt halen uit je nieuwsbrief, dan moet je zorgen voor een aanzienlijke groep nieuwsbriefabonnees. Wij laten je met 5 tips zien hoe jij jouw aantal nieuwsbriefabonnees laat groeien.

1. Maak het opvallend

De bezoekers van je website moeten meteen kunnen zien dat zij zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief. Ga dus niet voor een klein linkje onderaan je website, maar kies liever voor een opvallende plek in de linkerbovenhoek van je website.

2. Strooi cadeautjes

Wie houdt er niet van presentjes? Mensen schrijven zich maar al te graag in voor een nieuwsbrief als ze er iets voor krijgen. Natuurlijk moet het je niet teveel gaan kosten, maar er zijn voldoende mogelijkheden om mensen met een cadeautje te verleiden zonder dat je er veel voor moet investeren. Wat dacht je bijvoorbeeld op 5% korting op een bestelling?

3. Bied waarde

Nieuwsbrieven moeten voortdurend kwalitatief hoogwaardig zijn. Neem de tijd om je nieuwsbrieven op te stellen en zorg ervoor dat deze daadwerkelijk interessant zijn voor je doelgroep. Mensen ontvangen graag goede adviezen, interessante informatie en leuke weetjes!

4. Geef er een leuke naam aan

Bij het zien van het woord ‘nieuwsbrief’ krijgen veel mensen al de kriebels. We ontvangen immers teveel oninteressante nieuwsbrieven waar we niet om hebben gevraagd. Geef daarom een leukere naam aan je nieuwsbrief. Verleid de lezer met woorden als ‘primeurtjes’, ‘nieuwste features’ of ‘hoge kortingen’.

5. LinkedIn en andere social media

Deel je nieuwsbrief via je sociale netwerken en je zult zien dat je bereik steeds groter wordt. LinkedIn mag je zeker niet vergeten, want hier zijn gegarandeerd alle professionals te vinden die jij wilt overtuigen.

LinkedIn inzetten

Wil jij optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van jouw LinkedIn-account? Volg onze speciale LinkedIn training!