3 november: Ultieme duurtest van de Chevrolet Volt

Dat ik een interesse en passie heb voor elektrische auto’s zul je wel gemerkt hebben. De techniek van de auto fascineert me iedere keer weer als ik erin rij. Een vraag die ik de laatste paar weken had was: zou je 100 km kunnen rijden op 1 accu? Om dat te testen ga ik op 3 november op het parkeerterrein van de Evenementenhal Gorinchem rondjes rijden met een constante snelheid van 37 km per uur!

Waarom?!

Onder normale omstandigheden haal je 60 tot 70 km op een accu, maar uit een eerdere test van mij bleek al dat je ook 80 km kunt halen. Nu is natuurlijk 37 km p/u niet een normale snelheid, maar het is wel de zuinigste snelheid om het meeste bereik uit de accu’s te halen.

Waarom 37 km per uur? Ik heb een aantal korte testen gedaan en bij 37 km per uur heeft de auto 0,1 kw nodig om 1 km te rijden. Met een volle accu (10,5 kw) zou je dus 105 kilometer kunnen rijden. En dat wil ik natuurlijk testen!

Locatie van de duurtest

Om deze test te doen heb ik een mooie ovale baan nodig… een atletiekbaan kwam als eerste in mij op, maar na wat belletjes bleek zo’n baan niet geschikt te zijn om op te rijden. Toen ging ik op zoek naar een groot parkeerterrein en kwam bij de Evenementenhal Gorinchem uit. Zij waren direct erg enthousiast over het idee en stelde graag hun terrein beschikbaar. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij hun centraal en daar past deze elektrische test prima bij.

Tijd en datum

Op 3 november rond 11 uur zal de duurtest beginnen. Vooraf wordt de accu helemaal opgeladen en dan begint de ‘zenuwslopende’ test van ruim 2,5 uur. Van deze duurtest zal een video gemaakt worden, maar je bent natuurlijk ook welkom om tussen 11 en 13:30 te komen kijken. Pers is uiteraard ook welkom! Vragen kun je stellen op: 06 16 36 50 56.

Ik ben benieuwd hoever ik ga komen!