Test: Actieradius van de Chevrolet Volt

Een vraag die ik veel krijg is: ‘Hoeveel kilometers kun je puur elektrisch rijden met de Chevrolet Volt?’. Om daar antwoord op te geven ben ik met een volle accu van Utrecht naar Heerhugowaard (90 kilometer) gereden. In dit artikel lees je wat mijn actieradius was!

Traject van de test

Voor een social media presentatie moest ik op 17 september naar Heerhugowaard. Een rit via de A12, A2, A9 en N242. Nadat de accu vol was geladen aan een laadpaal begon de reis over voornamelijk 100 km/u wegen en de gevreesde trajectcontrole op de A2. Waar veel mensen zich ergeren aan de trajectcontrole is het voor elektrische rijders een walhalla weg! Tot 100 km/u rijdt een elektrische auto namelijk op z’n zuinigst!

Feiten aan het begin

Actieradius volgens auto: 69 km
Buitentemperatuur: 14 graden

Dé actieradius test

Van de test heb ik een video gemaakt welke hieronder te zien is. Hij duurt 63 minuten.

Hierbij de korte versie.

De échte actieradius van de Volt

Volgens Chevrolet kan de Chevrolet Volt 80 kilometer puur elektrisch rijden. Uit onderzoek van TNO blijkt dat hij 87 km kan halen. Uit mijn eigen onderzoek overdag blijkt dat de actieradius 79,5 kilometer is. Tijdens mijn test stond het klimaatsysteem uit en de radio zacht. Verder had ik nauwelijks gewicht in mijn kofferbak en zat ik alleen in de auto. Ik heb alleen twee keer de airco moeten aanzetten.