24 Leuke 1 april grappen voor op kantoor!

Doordat iedereen nu aan het thuiswerken is, zal het lastiger zijn om je collega op kantoor in de maling te nemen. Desalniettemin is 1 april een perfecte kans om je collega in de maling te nemen! Is het kantoorleven af en toe wat aan de saaie kant? Niet getreurd, 1 april staat al weer voor de deur. Deze dag is het perfecte excuus voor wat leven in de brouwerij. Wat zijn nu leuke kantoorgrappen die je kunt uithalen bij je collega’s? In dit blog vind je voldoende inspiratie!

Grappen voor op kantoor

Hieronder vind je maar liefst vierentwintig 1 april grappen die je kunt uithalen. Natuurlijk kun je deze grappen ook gebruiken op de andere 364 dagen van het jaar! Veel plezier! Vergeet dit artikel vooral niet de delen op je social media kanalen of op je intranet!

1. Foto van collega onder de wc-bril

Wil jij je collega’s niet alleen laten schrikken maar ook een beetje laten lachen met 1 april? Print dan een foto van je collega uit met de tekst ‘’I’m watching you’’ eronder en plak de foto vervolgens onder de onderkant van de wc brillen. Zeker weten dat jouw collega’s hier om kunnen lachen!

2. De muis-prank

Plug een draadloze muis in de computer van je collega, wanneer hij/zij even niet kijkt. De computer heeft nu twee muizen! Stuur ze vervolgens persoonlijke berichtjes of laat de muziek afspelen met de muis die jij op je bureau hebt. Pak je kans en maak je collega even helemaal gek!

3. Tie-wrap de boel

Eigenlijk heeft iedereen een hekel aan tie-wraps. Perfect om dus een 1 april grap mee uit te halen! Pak elk loszittend voorwerp wat je kan vinden in jullie kantoor en tie-wrap (te bestellen bij Bol.com) ze aan elkaar vast. Gegarandeerd chagrijnige collega’s! Hoe ga je deze schaar immers open krijgen?!

4. Googly-eyes

Het enige dat je nodig hebt is het aanschaffen van zelfklevende Googly-eyes en wat tijd alleen met de kantoorkoelkast. Bekijk hoe je collega’s hun lunch pakken onder het extreme ongemak van een hele koelkast vol ogen… Dit is trouwens een zeer leuke post voor op Instagram! Je hebt al 500 ogen voor een paar euro bij Bol.com.

5. Nepschade briefje op auto

Wat is er nu leuker dan je collega er eens flink tussen te nemen. Doe net alsof je de auto van je geliefde collega hebt beschadigd door een briefje tussen zijn ruitenwissers te stoppen. Op dit briefje staat natuurlijk dat je je excuseert voor de schade aan de auto en een telefoonnummer om je te bereiken. Je collega krijgt de schrik van zijn leven en denkt dat zijn geliefde vierwieler stuk is. Gefopt!

schade aan auto prank

6. Boze klant

Pak de telefoon en draai het nummer van je college, speel een boze klant die helemaal door het lint gaat en specifiek boos is op je collega. Je bent zelfs zo boos dat je vraagt of je zijn baas mag spreken om hem vervolgens te zeggen dat je niets meer met het bedrijf wilt samenwerken. Eens zien of je collega al peentjes zweet.

7. Ballonnen

Ballonnen zijn leuk toch? Maar naast dat ze heel leuk zijn, zijn ze ook heel handig voor een 1 april grap. Blaas er een paar honderd op en vul het hele kantoor van je collega. Haha, benieuwd hoe hij/zij binnen gaat komen!

ballonnen 1 april kantoor

8. WC verwisselen

Pak een klein stukje zwart papier en plak deze over het icoontje van de herentoilet. Het is nu een damestoilet geworden! Hier zul je veel van je vrouwelijke collega’s een plezier mee doen.

wc prank wisselen

9. Verwissel sapjes

Gedeelde koelkast in de bedrijfskeuken? Pak verschillende pakken met sap of melk en verwissel de inhoud. Humor!

melk wisselen

10. Buiten werking bordjes

Niets is zo vervelend als dingen buiten werking. Maak een bordje en hang deze op willekeurige plekken, zoals wc’s, computers, printers of andere random dingen als ramen en trapleuningen. Alles om je collega’s deze dag eens even lekker te treiteren.

storing grap kantoor

11. Belangrijke vergadering

Die belangrijke vergadering die pas over een week staat gepland? Maar die verplaatsten we gewoon naar 1 april. Herinner je collega eraan dat vandaag die belangrijke vergadering gepland staat en of hij zijn speech al heeft voorbereid. Zeker weten dat hij er niet meer zo rustig bij zit.

optijd vergadering

12. Nutteloze enquête

Maak een enorm nutteloze enquête en vraag aan je collega’s of ze even tijd hebben om hem in te vullen. Benieuwd hoe lang ze door hebben dat dit een 1 april grap is.

13. Scheetkussen

De ouderwetse scheetkussen truc blijft altijd leuk. Te koop voor maar een paar euro, dus ga er gauw eentje halen. Leg deze ongemerkt neer en je hebt de hele dag lol! Je collega zal bij het zitten zich vast wat ongemakkelijk voelen.

scheetkussen grap

14. Casual Friday

Stuur een dag voor 1 april naar maar één collega een mailtje om niet te vergeten dat het morgen casual Friday is en hij in zijn luie kleding naar werk kan komen. Dit zal voor heel wat scheve gezichten zorgen op de werkvloer.

15. Tape

Zoek een willekeurig slachtoffer en tape alles op zijn/haar bureau vast. Heel irritant, maar o zo leuk. Plak een klein stukje plakband onder zijn of haar muis! Zeker weten dat je moet lachen!

plakband onder muis prank

16. Post it bureau

Post-its, wie gebruikt ze eigenlijk nog? Vaak gebruik je alleen de gele, maar wat doe je met de andere? Investeer in een aantal pakjes post-its papiertjes en plak iemands totale bureau, inclusief stoel helemaal onder. Dat gaat wel even duren voordat die allemaal zijn opgeruimd…

post it grap kantoor

17. Koffie is op

Hoe een werkdag overleven zonder koffie? Deze grap lijkt op grap 6, vertel je collega’s dat de koffieautomaat stuk is. Plak hier ook een ‘buiten werking’ briefje op. Zorg dat dit verhaal zich verspreid en als bijna iedereen op de hoogte is haal je zelf toch lekker een bakje koffie.

koffie kapot

18. Spin en muizen

Vrouwelijke collega’s? Jaag die eens lekker op de kast met een neppe plastic spin of muis op het bureau. Maar sluit niet alle mannelijke collega’s uit hoor, haha!

nep spin bureau

19. Je veter zit los

Wat beter dan een gouden oude? De losse veter grap doet het altijd goed op 1 april.

veter zit los

20. Luchthoorn onder bureaustoel

Tape een luchthoorn vast onder iemands bureaustoel. Zodra deze persoon gaat zitten, zal het hele kantoor het weten! Zo heb je gelijk al je collega’s even een goed schrik moment bezorgd!

luchthoorn grap kantoor

21. Shampoo douche

Heb je een douche op kantoor? Doe dan de avond van te voren een goede lading shampoo in je hand, houd de douchekop op zijn kop en duw de shampoo in de gaatjes. Je collega zal raar staan te kijken de volgende ochtend!

22. Confetti regen

Met confetti op de werkvloer maak je altijd vrienden met de schoonmakers. Koop een zak confetti, doe dit in een schaaltje en zet deze een deur die net op een kiertje staat. Zodra iemand de deur opendoet, zal hij onder de confetti zitten! Dat wordt sowieso lachen!

confetti boven deur grap

23. Kopje omstoten

Deze grap werkt gegarandeerd. Doe net alsof je een kop koffie of thee hebt gepakt. Ga zitten aan de vergadertafel en stoot ‘per ongeluk’ je kopje om. Iedereen aan de tafel zal gelijk schrikken en jij roept gelijk: 1 april!

24. Gezonde appel snack

Gezonde medewerkers zijn gemotiveerder, dus verras je collega eens met een gezonde appel. Waar zit de grap hoor ik je denken, maar eigenlijk is het een ui met een karamellaagje. Zodra je collega een hap neemt zal hij het doorhebben! Iewww…

ui appel grap

 

Veel succes op 1 april

Hopelijk heb je na het lezen van deze tips voldoende inspiratie voor 1 april! Haal een grap met je collega’s uit en laat ze lachen. Deel dit artikel op Twitter, Facebook en LinkedIn met je vrienden!