20 Leuke 1 april grappen voor op kantoor!

Is het kantoorleven af en toe wat aan de saaie kant? Niet getreurd, 1 april staat al weer voor de deur. Deze dag is het perfecte excuus voor wat leven in de brouwerij. Wat zijn nu leuke kantoorgrappen die je kunt uithalen bij je collega’s? In dit blog vind je voldoende inspiratie! Vergeet dit artikel vooral niet de delen op je social media kanalen of op je intranet!

Grappen voor op kantoor

Hieronder vind je maar liefst twintig 1 april grappen die je kunt uithalen. Natuurlijk kun je deze grappen ook gebruiken op de andere 364 dagen van het jaar! Veel plezier!

1. Nepschade briefje op auto

Wat is nu leuker dan je college er eens flink tussen te nemen. Schrijf een briefje dat je excuseert voor de schade aan de auto en een telnr. om je te bereiken. Je college krijgt de schrik van zijn leven en denkt dat zijn geliefde vierwieler stuk is. Gefopt!

schade aan auto prank

2. Boze klant

Pak de telefoon en draai het nummer van je college, speel een boze klant die helemaal door het lint gaat en niet meer met het bedrijf wilt samenwerken. Eens zien of je collega al peentjes zweet.

3. Ballonnen

Ballonnen zijn leuk toch? Blaas er een paar honderd op en vul het kantoor van je collega. Haha, dat wordt leuk!

ballonnen 1 april kantoor

4. WC verwisselen

Pak een klein stukje zwart papier en plak deze over het icoontje van de herentoilet. Het is nu een damestoilet geworden!

wc prank wisselen

5. Verwissel sapjes

Gedeelde koelkast in de bedrijfskeuken? Pak verschillende pakken met sap of melk en verwissel de inhoud. Humor!

melk wisselen

6. Buiten werking bordjes

Niets is zo vervelend als dingen buiten werking. Maak een bordje en hang deze op willekeurige plekken, wc’s, computers, printers of andere random dingen als ramen en trapleuningen.

storing grap kantoor

7. Belangrijke vergadering

Herinner je collega eraan dat vandaag die belangrijke vergadering gepland staat en of hij zijn speech al heeft voorbereid.

optijd vergadering

8. Nutteloze enquête

Maak een enorm nutteloze enquête en vraag aan je collega’s of ze even tijd hebben om hem in te vullen. Benieuwd hoe lang ze door hebben dat dit een 1 april grap is.

9. Scheetkussen

Te koop voor maar een paar euro, dus koop een scheetkussen. Leg deze ongemerkt neer en je hebt de hele dag lol! Je collega zal bij het zitten zich vast wat ongemakkelijk voelen.

scheetkussen grap

10. Casual Friday

Stuur een dag voor 1 april naar maar één collega een mailtje om niet te vergeten dat het morgen casual Friday is en hij in zijn luie kleding naar werk kan komen. Dit zal voor heel wat scheve gezichten zorgen op de werkvloer.

11. Tape

Zoek een willekeurig slachtoffer en tape alles op zijn/haar bureau vast. Heel irritant, maar o zo leuk. Plak een klein stukje plakband onder zijn of haar muis! Zeker weten dat je moet lachen!

plakband onder muis prank

12. Post it bureau

Post-its, wie gebruikt ze eigenlijk nog? Vaak gebruik je alleen de gele, maar wat doe je met de andere? Investeer in een aantal pakjes post-its papiertjes en plak iemands totale bureau, inclusief stoel helemaal onder.

post it grap kantoor

13. Koffie is op

Hoe een werkdag overleven zonder koffie? Deze grap lijkt op grap 6, vertel je collega’s dat de koffieautomaat stuk is. Plak hier ook een ‘buiten werking’ briefje op. Zorg dat dit verhaal zich verspreid en als bijna iedereen op de hoogte is haal je zelf toch lekker een bakje koffie.

koffie kapot

14. Spin en muizen

Vrouwelijke collega’s? Jaag die eens lekker op de kast met een neppe plastic spin of muis op het bureau.

nep spin bureau

15. Je veter zit los

Wat beter dan een gouden oude? De losse veter grap doet het altijd goed op 1 april.

veter zit los

16. Luchthoorn onder bureaustoel

Tape een luchthoorn vast onder iemands bureaustoel. Zodra deze persoon gaat zitten, zal het hele kantoor het weten!

luchthoorn grap kantoor

17. Shampoo douche

Heb je een douche op kantoor? Doe dan de avond van te voren een goede lading shampoo in je hand, houd de douchekop op zijn kop en duw de shampoo in de gaatjes. Je collega zal raar staan te kijken de volgende ochtend!

18. Confetti regen

Met confetti op de werkvloer maak je altijd vrienden met de schoonmakers. Koop een zak confetti, doe dit in een schaaltje en zet deze een deur die net op een kiertje staat. Zodra iemand de deur opendoet, zal hij onder de confetti zitten!

confetti boven deur grap

19. Kopje omstoten

Deze grap werkt gegarandeerd . Doe net alsof je een kop koffie of thee hebt gepakt. Ga zitten aan de vergadertafel en stoot ‘per ongeluk’ je kopje om. Iedereen aan de tafel zal gelijk schrikken en jij roept gelijk: 1 april!!

20. Gezonde appel snack

Gezonde medewerkers zijn gemotiveerder, dus verras je collega eens met een gezonde appel. Waar zit de grap hoor ik je denken, maar eigenlijk is het een ui met een karamellaagje. Zodra je collega een hap neemt zal hij het doorhebben!

ui appel grap

Veel succes op 1 april

Hopelijk heb je na het lezen van deze tips voldoende inspiratie voor 1 april! Haal een grap met je collega’s uit en laat ze lachen. Deel dit artikel op Twitter, Facebook en LinkedIn met je vrienden!