Zo verifieert u uw website bij Pinterest

Sinds eind oktober 2012 is het mogelijk om uw website te verifiëren bij uw Pinterest profiel. Op deze manier weet Pinterest zeker dat u de eigenaar bent van de website. Daarnaast zal het ook bijdragen aan de vindbaarheid van uw boards en website. Het is dus zeker aan te raden om even de tijd te nemen om uw website toe te voegen aan uw Pinterest profiel.

Website verifiëren bij Pinterest

Het van uw website is heel eenvoudig en kost maar een paar minuten. Eerst logt u in op uw Pinterest profiel en klikt op Settings. Deze knop zit rechtsboven onder uw profielfoto.

Scroll iets naar beneden totdat u het vakje website ziet staan. Naast uw website URL staat er een regel: Website verifiëren, klik daarop.

U krijgt nu onderstaand venster te zien:

website verifiëren pinterest

Bestandje in root plaatsen

Zoals u hier kunt lezen moet u een bestandje in de root van uw website plaatsen. Klik op stap 1 en u download het bestandje van een paar kb.

Vervolgens gaat u naar uw FTP programma of logt in op uw webserver en plaatst het bestandje in de root van uw server. Dus in mijn geval ttmcommunicatie.nl/pinterest-526d0.html. Klik vervolgens op stap 3 en u zult zien dat na enkele seconde uw website is geverifieerd.

verifiëren website pinterest geluktU zult nu ook zien dat uw profielpagina is aangepast:

verifiëren pinterest