Hoe maak ik een board op Pinterest?

De makers van Pinterest beschrijven de site als een virtueel prikbord. Dit eenvoudige concept is geleend van fysieke pin boards, en juist dit maakt de site zo aantrekkelijk. Wanneer u de homepage bezoekt, zult u ontelbare afbeeldingen zien. Die beelden zijn geplaatst door andere gebruikers en op een unieke manier gepresenteerd.

De individuele beelden worden pins genoemd. Collecties van pins met een zelfde thema worden boards genoemd. In de rest van dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u uw eigen boards kunt maken op Pinterest, en hoe u er afbeeldingen, pins, aan toe kunt voegen.

Een board creëren

Nieuwe gebruikers raad ik aan eerst een aantal boards te creëren. Om een board te maken klikt u op de Add knop (A) rechts van het Pinterest logo.

Board toevoegen op PinterestU ziet nu het scherm Create a Board.

Board maken

Om rekening mee te houden bij een board

Een paar punten om in gedachten te houden tijdens het maken van een board:
1. Het is zeer handig om de namen van uw boards volgens thema’s aan te maken. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker worden gevonden door gebruikers.

2. U moet categorieën toewijzen aan uw boards om hun zichtbaarheid te verhogen. Pinterest bevat een lijst van vaste categorieën:

categorie selecteren board

3. Wie kan er Pins plaatsen? Met deze optie kunt u andere gebruikers het recht geven Pins aan uw Boards toe te voegen. Deze functie is een geweldig hulpmiddel voor samenwerking.

U kunt op uw Profiel pagina al uw gemaakte Boards bekijken.
Pinterest training

Pinterest Training

Mocht u meer willen weten over de zakelijke mogelijkheden van Pinterest, dan kunt u bij ons een persoonlijke Pinterest Training volgen.