Haal inspiratie uit andere culturen

In je zoektocht naar inspiratie voor je nieuwe blog zou je ook eens kunnen kijken wat andere culturen doen of wat er in andere delen van de wereld speelt rond dat onderwerp.

Stel je bent muzikant en gespecialiseerd in klassieke muziek. In de Westerse wereld hebben wij daar een beeld bij. Er zijn een aantal top artiesten die iedereen kent en heel bekend zijn. Maar je zou ook eens kunnen kijken naar wat er bijvoorbeeld in Rusland leeft qua klassieke muziek. Of zelfs Afrika of Amerika, zijn daar andere artiesten? Wat is daar belangrijk? Hoe populair is het daar?

Wordt een expert in jouw vakgebied

Dus je schrijft een blog over jouw vakgebied, maar dan door te kijken hoe het er ergens anders aan toe gaat. Zo kom je enorm goed over als de social media expert omdat jij dat onderzoek hebt gedaan en jij dat weet.

Hoe kom je aan die informatie? Vaak is het gewoon een kwestie van uitzoeken. Gebruik Google en Wikipedia en meer van dat soort sites om te kijken wat er leeft. En misschien is het zelfs goed om om te zoeken naar (internet)fora van klassieke muziek en mensen te vragen wat er bij hen leeft en welke artiesten populair zijn bij hen.

Schrijf een blog over andere culturen

In dit filmpje leg ik nog eens uit hoe je geïnspireerd kunt raken door andere culturen.

Ook bloggen?

Wil je nu meer weten over content marketing? Je kunt zelf gaan prutsen maar je kunt ook een training volgen bij TTM Communicatie. De content marketing training heeft alle aspecten die u nodig heeft om succesvol te bloggen.