Opleiding Social Media manager

Naamsbekendheid vergroten, gratis reclame, klanten werven en behouden, omzet genereren… redenen genoeg om vandaag nog de social media kanalen optimaal te gaan benutten. Word de social media expert binnen uw bedrijf en leer de kneepjes van het vak (en hoe het niet moet)!

Niets is zo vervelend als een klacht over uw product of dienst, zeker wanneer een reactie op een openbaar platform staat. Maar negeer ook complimenten, vragen en andere mentions niet. Ga in dialoog met uw klant en reageer meteen. En wat te denken van uw concurrenten, volg hen op de voet via Twitter en Facebook en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen uw branche.

Inhoud van de opleiding social media manager

TTM Communicatie biedt een 3-daagse Social Media opleiding waarin alle ins & outs van de diverse kanalen worden belicht. Effectief en professioneel, met tips en tricks en veel praktijkvoorbeelden.

dag 1 Introductie & strategie

De basis, wat is social media eigenlijk en wat kun je er allemaal mee? Twitter, LinkedIn, Facebook, Pinterest… alle social media kanalen komen aan bod. Waar gebruik je ze voor, wat zijn de kansen en mogelijkheden? De technische kant komt uiteraard aan de orde, maar zeker ook de do’s en don’ts. We gaan tevens aan de slag met het maken van een social media strategie en een policy. Verder gaan we ook kijken naar de kracht van bloggen, contentmarketing en nieuwsbrieven.

dag 2 Aan de slag met social media

Maak een LinkedIn account aan, ontdek de mogelijkheden van Twitter en Facebook. Plaats foto’s van uw producten op Pinterest, bekijk boards van anderen en pin. Zorg dat mensen u kunnen vinden, breng uw doelgroep op de hoogte van uw bedrijfsactiviteiten, formuleer interessante tweets en retweet. Koppel profielen en creëer een netwerk van relaties, vrienden, bekenden, klanten en potentials. Wees erbij, sluit u aan bij een interessante groep, ontwerp een bedrijfsprofiel, upload foto’s en bedrijfsvideo’s op Youtube. Een dag boordevol praktische zaken, afgestemd op uw wensen. Tevens zal er ook uitgebreid worden gekeken naar hoe u klanten kunt krijgen via social media.

dag 3 Terugkomdag

Hoe gaat het? Hoeveel likers en volgers heeft u al? Samen zetten we de puntjes op de i en kijken we naar uw strategie voor de toekomst. U kunt vragen stellen, ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers en beslist terugkijken op een succesvolle cursus.

U ontvangt een praktisch naslagwerk, een certificaat van deelname en een attentie waarmee u gas kunt geven als Social Media manager!

Locatie: kantoor TTM Communicatie Zaltbommel

Trainer: L. Tindemans

Startdata: op aanvraag

Groepsgrootte: 2 tot 6 personen

Kosten: € 1.950,- exclusief BTW, inclusief lesmateriaal, lunch en handig naslagwerk