Google Plus

Google Plus is het sociale netwerk van Google. Het bedrijf wil hiermee een grote tegenhanger worden van Facebook, maar heeft dit nooit officieel gezegd. U kunt Google+ vergelijken met Facebook, maar dan een stuk rustiger qua opmaak. Via Google+ kunt u eenvoudig nieuws en foto’s delen met uw vrienden.

Wereldwijd zijn er ruim 950 miljoen accounts. Dit komt omdat iedereen met een Gmail of YouTube account automatisch een Google Plus account heeft gekregen. Echter veel mensen gebruiken het niet actief. Per maand zijn er slechts 359 miljoen mensen op actief. Vooral in de leeftijdsgroep 45 tot 54 is G+ erg populair.

Historie van Google+

In juni 2011 werd Google+ officieel gelanceerd en was alleen toegankelijk voor genodigden. In september 2011 is het platform opengesteld voor iedereen. Voor Google+ was het bedrijf bezig met nog een aantal sociale netwerken: Google Buzz, Google Friend Connect en Orkut. Deze sociale netwerken braken alleen niet door. Google+ was wel een succes en in de eerste maanden steeg het aantal leden enorm hard. In mei 2013 is Google+ op een hoop punten vernieuwd en kunnen mensen worden getagd en kunnen er hashtags worden gebruikt.

Zakelijke mogelijkheden van Google+

Als bedrijf kunt u veel met Google+ doen. Het is nooit officieel bevestigd, maar hoe actiever u bent op Google+ met uw bedrijf, hoe hoger uw bedrijf komt in de zoekresultaten. U kunt uw website namelijk koppelen aan uw Google+ account en zo wordt de profielfoto getoond in de zoekresultaten. Daarnaast kunt u ook hang-outs gaan organiseren, eenvoudig events aanmaken en communities gaan opstarten. Wilt u beginnen met Google+? Bekijk dan hieronder onze trainingen en workshops!

Google+ Trainingen en Workshops

U kunt bij ons diverse trainingen volgen over Google Plus, bekijk hieronder ons aanbod.

– Google+ Training
Scoor hoger in Google met Google+!
– Google+ Workshop
Leer alles over Google Plus!
– Google+ In-Company Training
Bent u al actief op Google+?