Vrouwendag Gorinchem 2011

Internationale Vrouwendag is de actiedag van de vrouwenbeweging, jaarlijks op 8 maart. Internationale Vrouwendag werd voor het eerst uitgeroepen door Clara Zetkin op de internationale vrouwenconferentie in Kopenhagen in 1910, waaraan 100 mannen en vrouwen deelnamen uit 17 landen. Hoewel de aanleiding de massale staking was op 8 maart 1908 in de Verenigde Staten van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht, stond de strijd voor algemeen kiesrecht aanvankelijk centraal.

Vrouwendag Gorinchem 2011

Op 8 maart is de 100ste internationale vrouwendag 2011 een feit. Om deze heugelijke dag van de vrouwen emancipatie, niet zomaar voorbij te laten gaan, hebben een aantal ondernemers de handen in elkaar geslagen om dit evenement voor onze regio groots te organiseren.

Initiatiefneemster voor dit evenement is Hanna Koedam. Het wordt een evenement dat bomvol staat van inspirerende, vrolijke en ondernemende activiteiten. Er zullen workshops gegeven worden en sprekers die tot de verbeelding zullen spreken zijn aanwezig. Kortom een dag waar iedere vrouw, ondernemend of niet bij aanwezig moet zijn. Voor onze regio zeker een welkome ontwikkeling v.w.b. de ontwikkeling van de Vrouw van 2011, want dit is ons Thema.

TTM Communicatie tijdens het evenement

Het verzorgen en coördineren van de communicatie rond het evenement. Daarnaast het maken en bijhouden van de website: www.vrouwendaggorinchem.nl. Verder ben ik betrokken geweest bij alle activiteiten rondom de voorbereiding en uitvoering van het evenement.