Rode Kruis Bloesemtocht 2012

Op 21 april 2012 werd voor de 20ste keer de Rode Kruis Bloesemtocht gelopen door de prachtige Betuwe rond Geldermalsen. De tocht is inmiddels uitgegroeid tot een serieus wandelevenement met ieder jaar ruim 30.000 wandelaars en 500 vrijwilligers. Al het geld dat er binnenkomt gaat naar het Rode Kruis.

Social Media beheren

In augustus 2011 werd ik benaderd door de communicatiemanager van de Bloesemtocht, omdat zij iemand zocht die de social media kon verzorgen. Zelf had ze er onvoldoende kennis van en kwam tijd tekort. Aangezien ik zelf al 4 keer had meegelopen aan de tocht, was ik bekend met de route en communicatie-uitingen. Ik vond dit een zeer leuk en uitdagend project dus ik heb het opgepakt en sindsdien verzorg ik alle Twitter en Facebook updates. Dit betekent het dagelijks versturen van twee tweets op Twitter met nuttige tips of reacties, dagelijks één berichtje op Facebook en veel foto’s delen.

Presentatie voor vrijwilligers

Tijdens de eerste grote bijeenkomst van alle afdelingen heb ik een presentatie gegeven van 15 minuten met daarin kort wat Twitter en Facebook zijn en hoe we het gaan inzetten.

Sfeerimpressie Bloesemtocht 2013

Hieronder is een sfeerimpressie van de Bloesemtocht 2012 te zien.