Zorgeloos vakantie houden met deze social media tips

Het hoogseizoen is weer begonnen. Niet alleen voor de horeca en campings, maar ook voor inbrekers. Die maken tegenwoordig gretig gebruik van alle informatie die er over jou te vinden is. Drie dingen die ze bekijken: wat zijn je bezittingen, waar woon je en hoe lang zul je hoogstwaarschijnlijk weg zijn. Tips om te voorkomen dat inbrekers hier niet achter komen.

Social Media vakantie tips

Ga zorgeloos op vakantie met deze social media tips.

– Twitter niet dat je weg bent

Post niks over je vakantie. Je maakt het eventuele inbrekers wel heel makkelijk als je “Morgen voor 2 weken op vakantie, zin in!!” twittert. Weersta deze verleiding en Twitter als je terug bent!

– Locatie delen uitzetten

Deel niet automatisch je locatie informatie op de social media services die je gebruikt. Ook al post je niks expliciets, als er staat dat het bericht in Italië verzonden is weten inbrekers genoeg.

– Upload pas foto’s na je vakantie

Een foto van jou aan een tropisch strand met palmbomen op de achtergrond verraad alles al. Ook kiekjes die nietszeggend lijken, bevatten al heel veel informatie voor inbrekers. Vele camera’s voegen automatisch locatie-informatie aan de foto toe, de EXIF meta-data. Het is dus beter foto’s pas na je vakantie te uploaden.

– Alleen delen met vrienden

Deel je Facebook berichten alleen met vrienden en niet bijvoorbeeld met vrienden-van-vrienden. Zo hou je het aantal mensen dat je status updates kan lezen beperkt.

– Deel je adres niet

Spreekt voor zich, maar check eens even wat je bij adres informatie op Facebook hebt staan…

– Check niet in op FourSquare op een vliegveld

Het feit dat je op een vliegveld bent zegt al genoeg…

– Huis bewoond en veilig achterlaten

Het beste is om je huis bewoond achter te laten, met vrienden of familie die in jouw huis vakantie houden. Zorg anders dat je lichten op timers zet, bewegingsgevoelige buitenverlichting hebt en vraag degene die de kat te eten geeft om ook de gordijnen open en dicht te doen.

– Pas op met gratis wifi spots

Hou er rekening mee dat slimme hackers mee kunnen kijken met alles wat je doet met internet van gratis wifi-spots in hotels, restaurants en dergelijke.

–  Stop niet met social media

Dit impliceert ook dat je weg bent. Je kunt gemakkelijk berichten klaarzetten met Hootsuite.

Fijne vakantie 2013

Ik wens je een fijne zomervakantie!