Zo bescherm je je Twitteraccount tegen hackers

twitter hackenPrivacy en veiligheid zijn op het internet een groot probleem. Steeds meer mensen maken gebruik van Twitter. Daardoor wordt het een steeds interessanter doelwit voor hackers. Met onderstaande vijf tips kan je iets doen aan de aanvallen van hackers op je Twitteraccount.

Tip 1: Gebruik verschillende wachtwoorden

Heb je accounts bij verschillende social media? Gebruik dan nooit hetzelfde wachtwoord voor al je accounts. Een hacker hoeft dan maar één wachtwoord te kraken om toegang te krijgen tot al je accounts.
Goede wachtwoorden zijn combinaties van letters, cijfers en leestekens. Het is lastig om al die combinaties te onthouden. Er zijn veschillende apps verkrijgbaar die je daarbij kunnen helpen.

Tip 2: Klik nooit op links van mensen die je niet kent

Heb je een DM (direct message) of @mention ontvangen met een persoonlijke boodschap? Klik er niet op, zeker als je de afzender niet kent. Als je denkt dat de afzender een legitiem contact is en je de boodschap misschien verkeerd begrijpt, stuur je contact dan een email of sms om dit na te vragen. Klik pas op een link als je antwoord hebt en zeker weet dat het veilig is.

Tip 3: Let op gekoppelde apps

Het kan lastig zijn om bij te houden welke apps je toegang hebt gegeven tot je profielen op je social media-accounts. Maar het is belangrijk om te weten welke externe sites toegang hebben tot je persoonlijke gegevens en activiteiten. Je kan dat voor ieder netwerk apart controleren. Bij Twitter doe je dat door te klikken op “settings” en daarna op “apps”.

De app MyPermissions maakt dit super eenvoudig door directe links naar Facebook, Twitter, Google, Yahoo, LinkedIn, Dropbox, Instagram en Flickr. Deze app kan je downloaden op MyPermissions.com.

Tip 4: Meld je af als je klaar bent

Als je bent aangemeld bij Twitter op een openbare computer die ook door anderen gebruikt wordt, meld je dan altijd af als je klaar bent. Dit geld natuurlijk ook voor andere sites. Het is ook een goed idee om de “passlock”-functie op je smartphone te gebruiken. Maak het voor hackers zo moeilijk mogelijk om hun ding te doen.

Tip 5: Houd je computer en besturingssyseem up-to-date

Download regelmatig de meest recente upgrades en anti-virus software. Zorg ervoor dat het apparaat waarop je twittert zo veilig mogelijk is. Hiermee bewapen je jezelf tegen hackers.