Zakelijk Pinterest? 5 Tips!

Pinterest is niet ontwikkeld voor ondernemers, en het was ook niet de bedoeling dat dit sociale netwerk werd gebruikt als business tool, maar nu het toch wel effectief blijkt te zijn voor bedrijven wordt deze optie steeds interessanter.

Zakelijk Pinterest is (P)interesting!

Een zakelijk Pinterest account is zeker interessant, maar dan moet je het wel goed aanpakken. Pinterest is het sociale netwerk dat eigenlijk draait om creativiteit, dus laat je creatieve geest los en ga aan de slag. Deze 5 tips voor zakelijk Pinterest gaan je zeker helpen!

1. Richt je boards in naar je doelgroep

Pinterest boards zijn natuurlijk de kracht van de sociale netwerksite, dus als ondernemer moet je ook lekker aan de slag gaan aan je boards. Het is heel aantrekkelijk om deze boards vanuit je eigen gevoel (en onderneming) te maken, maar eigenlijk moet je uitgaan van je klanten. Het gaat niet om wat jij wilt laten zien, maar juist om dat jouw doelgroep graag ziet.

2. Maak zakelijk Pinterest uniek

Veel ondernemers maken dezelfde fout; 1 post maken en deze op alle sociale netwerken knallen. Dan heb je toch maar weer van je laten horen, toch? Zo werkt dat niet. Mensen die jouw onderneming volgen op Facebook willen niet hetzelfde van je zien op Pinterest. Maak unieke presentaties voor je unieke accounts op social media.

3. Maak gebruik van de categorieën

Je kunt niet voor niets categoriseren op Pinterest. Dit heeft een functie, namelijk dat zaken sneller gevonden worden door de juiste mensen. Maak hier dan ook slim gebruik van door jouw pins onder de juiste categorie te plaatsen.

4. Kan je ook echt iets laten zien?

Pinterest is eigenlijk het enige sociale netwerk dat volledig draait om het ‘showen’ van zaken. Het gaat erom dat je dingen laat zien waar je trots op bent. Heb jij als bedrijf niets visueels te bieden? Dan heeft Pinterest niet veel te bieden. Het draait dan al snel uit op pins die enkel tijd kosten en niets opleveren. Denk dan liever aan Facebook of Twitter.

5. Laat weten dat je er bent

Het is de bedoeling dat he gepind wordt, dus moeten mensen wel weten dat je er bent. Plaats een link (button) op je website en laat ook eens via andere social media weten dat je op Pinterest te vinden bent.

Kennis is macht!

Wie alles weet van Pinterest heeft de macht om er ook echt het maximale uit te halen. Wil jij alles weten over deze sfeervolle sociale netwerksite? Dan is onze Pinterest training echt een aanrader!