YouTube inzetten voor restaurant

youtube voor restaurantVoor restaurant en horeca eigenaren is het steeds lastiger om meer gasten te krijgen in hun zaak. Adverteren in de regionale krant levert niets meer op, dus gaan steeds meer restaurants op zoek naar andere marketingmiddelen. Een daarvan is YouTube. Voor restaurant De Korenmolen in Maasbommel heb ik deze video gemaakt van de Vitello Tonato.

Vertel het verhaal achter gerechten

In vrijwel ieder restaurant kan ik een carpaccio bestellen, maar waarom is die in dat ene restaurant net wat lekkerder? Onderscheid je als restuarant niet op prijs, maar op de beleving die de klant heeft voor, tijdens en na het eten. Maak bijvoorbeeld deze simpele video waarin de chef kok stap voor stap laat zien hoe hij iets maakt. Als kijker wil je eigenlijk niets anders meer dan direct naar het restaurant gaan om te eten.

24Kitchen

Ken je de tv-zender 24Kitchen? Daar zie je de hele dag niets anders dan bovenstaande video’s en vreemd genoeg blijf je kijken naar de prachtige en heerlijke gerechten. Als restaurant eigenaar kun je dit ook. Koop een videocamera en film gerechten, wijntips, evenementen, tips van de kok ect. Er zijn volop onderwerpen waarover je kunt filmen.

Social Media voor restaurants

Moet een restaurant of horecazaak iets met social media doen? Jazeker! Ik raad je aan om een Twitter, Facebook en YouTube kanaal aan te maken. Deel dagelijks berichten, maak foto’s van gerechten, ingeredienten, grappige zaken en het restaurant. Laat de bezoekers in je restaurant je Facebook pagina liken en je volgen op Twitter. Ga een band opbouwen met je fans en betrek ze actief bij je restaurant.

Social Media is niet moeilijk om te gebruiken en ja mensen kunnen klagen over een slechte bediening of koud eten. Steek je kop echter niet in het zand, ga actief in dialoog met klagende klanten en luister naar ze en leer ervan.

Waar moet je beginnen met social media?

Als je wilt beginnen met social media, maar je weet niet waar, dan kan ik je helpen. Ik laat je op een rustige en praktische manier zien hoe je Twitter, Facebook en YouTube zakelijk kunt gebruiken. Je kunt deze training bij mij op kantoor volgen, maar ik kom ook graag naar jouw restaurant toe. Neem contact met mij op voor een afspraak.