Yammer populairste interne social media

Yammer wordt al aangeprezen door grote ondernemingen, zoals KLM, maar ook steeds meer kleinere ondernemingen gaan de voordelen van Yammer ontdekken.

Yammer wordt steeds populairder

Evolve is een onderneming met een specialisatie in de interne social media. We hebben het dan over sociale netwerken die uitsluitend binnen een bedrijf gebruikt worden. Het is dan ook niet bedoeld om met je vrienden te chatten onder werktijd. Yammer is er echt uitsluitend voor professionals die actief zijn voor dezelfde onderneming. Volgens een onderzoek van Evolve is Yammer op dit moment het interne platform dat het meest populair is.

117 deelnemende ondernemingen

In totaal werkten er 117 ondernemingen mee aan het onderzoek van Evolve. Deze ondernemingen waren niet specifiek geselecteerd op het gebruik van Yammer. Een kleine 65% van deze bedrijven gaf aan dat er naar volle tevredenheid gebruik wordt gemaakt van Yammer binnen de onderneming.

Andere populaire interne social media

Yammer is in 2016 (tot nu toe) de meest gebruikte interne social media, maar natuurlijk niet de enige. De tweede plek wordt ingenomen door SharePoint van Microsoft, dat door een kleine 30% van de deelnemende ondernemingen wordt gebruikt. Dit betekent dat het gebruik van SharePoint in het laatste jaar met een kleine 10% is gestegen.

Yammer Enterprise

Ondernemingen zijn zo enthousiast over Yammer dat de betaalde versie ervan ook aanzienlijk in populariteit is gestegen. Het gebruik van de betaalde versie, Yammer Enterprise, is gestegen met meer dan 50%, en dat is natuurlijk aanzienlijk. Het interne sociale platform wordt vooral gebruikt om problemen, zowel intern als naar klanten toe, sneller en effectiever op te lossen. Daarnaast merkt meer dan 70% van de Yammer-gebruikers dat de sfeer op de werkvloer aanzienlijk is verbeterd, dat collega’s het beter met elkaar kunnen vinden en op een aangenamer niveau met elkaar kunnen werken. Werkgevers merken dan weer dat hierdoor de productiviteit verhoogd is.

Yammer time!

Wil jij Yammer gaan inzetten als interne social media? Dan wil je er natuurlijk eerst alles over weten. Dan kan je natuurlijk bij ons terecht voor een professionele Yammer training. Natuurlijk kan je altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.