Yammer maakt vrienden bij KLM

Yammer heeft grote indruk gemaakt bij KLM. Yammer is hét netwerk om de communicatie binnen bedrijven snel en simpel te laten verlopen. Kennisuitwisseling is nooit makkelijker geweest. Echter, het ene bedrijf is het andere niet, en als we het over KLM hebben, dan hebben we het natuurlijk wel over een onderneming van enorme omvang. Toch heeft Yammer ook hier bewezen een geweldig netwerk te zijn.

Ruim 5.000 KLM medewerkers

KLM heeft Yammer drie maanden geleden bij wijze van proef in gebruik genomen. Het enterprise social netwerk wordt nu al door een grote groep werknemers van KLM als onmisbaar ervaren. Voorheen werd er binnen KLM gewerkt met de mail en dit werd door veel medewerkers als onpersoonlijk ervaren. Een vraag werd dan wel beantwoord, maar je wist nooit door wie. Je ontving gewoon een antwoord van een anoniem mailadres. Nu Yammer gebruikt wordt weet je met wie je te maken hebt en ontstaan er nieuwe contacten die iets moois opleveren. Inmiddels maken meer dan vijfduizend KLM medewerkers gebruik van Yammer.

Wat doet KLM met Yammer?

KLM zet Yammer nu vooral om in kennis uit te wisselen. Er kunnen onderling vragen worden gesteld en uiteraard kunnen er gemakkelijk en snel antwoorden worden gegeven door de personen met de juiste kennis. Daarnaast wordt Yammer ook gebruikt voor realtime feedback. Medewerkers die in een vliegtuig staan hoeven niet meer te wachten tot iemand een mail over een tekort aan drankjes aan boord heeft gelezen. Het probleem wordt direct door meerdere medewerkers gezien en kan zo aanzienlijk sneller worden opgelost.

Goed voor de klanten van KLM

Met behulp van Yammer is er een uitstekende strategische communicatie ontstaan onder het KLM personeel. KLM is dan ook bijzonder tevreden over het enterprise social netwerk en naar verwachting zullen steeds meer medewerkers het gaan gebruiken. Het voordeel ligt er ook voor de klanten van KLM. Klachten kunnen direct via Yammer worden gedeeld en meerdere medewerkers kunnen hierop ook direct actie ondernemen om de klacht effectief en snel op te lossen.

Yammer training

Yammer biedt voordelen aan iedere onderneming die aandacht wil besteden aan effectieve communicatie. Ben jij geïnteresseerd in Yammer en wil je meer weten over de mogelijkheden? Dan is een Yammer training zeker aan te raden.