Wil Facebook de SMS terug?

Facebook Messenger wordt al door veel mensen gebruikt, maar het kan natuurlijk altijd beter! Daarom is Facebook weer aan het ontwerpen geslagen om de app nóg aantrekkelijker te maken. Zij denken erover om de SMS weer terug te halen.

Eerder verdween de SMS

Facebook Messenger heeft eerder een SMS-functie gehad. Echter, het idee dat niemand nog een SMS verstuurt in deze tijd zorgde ervoor dat deze functie uit de app verdween. Blijkbaar is dit Facebook niet helemaal ten goede gekomen, want er wordt nu toch serieus over nagedacht om deze functie opnieuw in te voeren. Het doel is dan ook om de mensen aan te trekken die nu nog wel gebruik maken van de standaard SMS-service op hun toestel.

Van blauw naar paars

Een SMS op je Facebook Messenger zal heel duidelijk herkenbaar worden. De tekstblokjes zullen in een andere kleur op je screen verschijnen. Zijn nu nog alle blokken in je gesprekken blauw, zie je er straks paarse blokken tussen verschijnen. Zie je deze er ineens tussen staan? Dan heb je een SMS ontvangen. De Sms-berichten worden niet gemengd met je bestaande chats. Daarnaast komt er een speciale button voor de SMS. Er bestaat dus geen kans dat je de twee door elkaar gaat halen.

Komt de SMS echt terug?

De SMS wordt toch wel gezien als iets uit het verleden, een ver verleden zelfs. Door alle social media en berichtmogelijkheden van deze tijd zijn we de SMS eigenlijk allang vergeten. Het is dan ook een gek idee dat dit ‘ouderwetse verschijnsel’ terugkomt. Het is dan ook nog niet zeker of Facebook deze gok wel echt durft te wagen.

Facebook optimaal gebruiken

Facebook verandert voortdurend. Heb je alle nieuwe features net onder de knie, verandert het weer. Het kan lastig zijn om goed in te spelen op de ontwikkelingen van Facebook. Onze Facebook training helpt je om jouw succes op het sociale netwerk te verhogen, en vast te houden door de veranderingen heen.