Wifi-verbinding stressvoller dan boven een afgrond hangen

Ken je dat; een hapering in je wifi-verbinding, bijvoorbeeld tijdens het streamen? We zijn er in enkele jaren aan gewend geraakt dat we altijd en overal internet hebben. Tegenwoordig denken we eigenlijk niet meer zonder te kunnen, en dat levert stress op. Veel stress!

Wat doet stress met je?

Stress heeft een negatieve invloed op de gezondheid. Door stress slaap je slechter, neemt je concentratie en je eetlust af, heb je minder controle over je gedachten en krijg je hoofdpijnen. Dit zijn nog slechts enkele nare gevolgen van stress. Helaas kan je niet altijd onder stress uit, maar er zijn ook factoren die zorgen voor stress die we tien jaar geleden helemaal niet zouden ervaren. Hier is de wifi-verbinding er één van.

Een hoog stressniveau

Het welbekende merk Ericsson voerde onderzoek uit naar de effecten van een onregelmatige wifi-verbinding op de gezondheid. Eerst werd dit vergeleken met het stressniveau dat we ervaren wanneer we alleen thuis zijn, in het donker zitten en kijken naar een thriller of horror. Wat blijkt? De wifi-verbinding zorgt voor meer stress! Vind je dit al onvoorstelbaar? Dan zal het volgende resultaat je echt schokken. Het onderzoek toont namelijk aan dat we meer stress ervaren door een onregelmatige of wegvallende wifi-verbinding dan dat we stress ervaren wanneer we op grote hoogte staan, de diepte in kijken en zomaar kunnen vallen!

Haperende wifi pleegt aanslag op het hart

Stress heeft natuurlijk ook een slecht effect op het hart, en dan met name op de snelheid waarmee deze pompt. De resultaten liegen er niet om; een wifi-verbinding die niet naar behoren werkt zorgt ervoor dat de snelheid van de hartslag met een kleine veertig procent toeneemt.

Smartphone zelf zorgt ook voor stress

Het gebruik van de smartphone, met een goede verbinding, is ook stressopwekkend. We voelen ons steeds meer verplicht om contant de smartphone te checken op social media berichten, op mailtjes en andere meldingen. Dit levert veel stress op. Als we kijken naar alleen de sociale netwerken, dan beoefent Facebook de meeste druk uit. Hier kan Facebook niks aan doen natuurlijk, want we kiezen hier zelf voor.

Facebook-stress loslaten

Wil jij succes boeken met je zakelijke Facebook pagina, maar ervaar je op momenten teveel stress van Facebook, of het bijhouden van je zakelijke account? Dan is onze Facebook training zeker een goed idee voor jou!