WhatsApp groeit naar 2 miljard gebruikers

In de wereld van sociale netwerken zien we steeds opnieuw verschuivingen ontstaan. De ene verschuiving is belangrijker voor bedrijven dan de andere verschuiving. Wel is het altijd belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Facebook-CEO Mark Zuckerberg ziet privacy gerichte communicatie als de toekomst van sociaal netwerken, waarbij berichten een sleutelrol spelen.

WhatsApp, het grootste berichtenplatform van Facebook, staat centraal in die verschuiving. De populariteit van dit platform blijft dan ook groeien. De volgende mijlpaal is inmiddels bereikt, namelijk 2 miljard gebruikers wereldwijd!

2 miljard maandelijks actieve gebruikers

Er zijn natuurlijk mensen die wel WhatsApp hebben, maar het gewoonweg nooit gebruiken. Niet iedereen heeft er behoefte aan en er zijn ook mensen die liever gebruikmaken van alternatieven, zoals Telegram. Zeker toen enkele jaren geleden werd aangegeven dat WhatsApp een betaalde service zou worden zijn veel mensen overgestapt op Telegram.

Uiteindelijk bleek het nieuws niet te kloppen, maar niet iedereen is teruggekomen naar WhatsApp. Het nieuws dat WhatsApp 2 miljard gebruikers heeft is dan ook al een tijdje bekend. Deze nieuwe mijlpaal is wat specifieker. Aan het einde van 2019 bereikten ze de mijlpaal van 2 miljard gebruikers die écht minstens eens per maand gebruik maken van de berichtenservice.

Wat zegt WhatsApp hier zelf over?

WhatsApp heeft zelf natuurlijk ook een mooie boodschap de wereld ingestuurd met het behalen van deze nieuwe mijlpaal. “Moeders en vaders kunnen hun geliefden bereiken, ongeacht waar ze zijn. Broers en zussen kunnen momenten delen die ertoe doen. Collega’s kunnen samenwerken en bedrijven kunnen groeien door eenvoudig contact te maken met hun klanten. Privégesprekken die ooit alleen face-to-face mogelijk waren, kunnen nu over grote afstanden plaatsvinden via chats en videogesprekken. Er zijn zoveel belangrijke en speciale momenten die plaatsvinden door WhatsApp en we zijn nederig en vereerd om deze mijlpaal te bereiken.”

Hoe snel groeit WhatsApp nog?

WhatsApp is al jarenlang dé berichtenapp voor velen. De vraag is dan ook of het platform nog wel zo snel groeit. De meeste mensen gebruiken de app toch onderhand wel? Ja, in Nederland klopt dit inderdaad. De Westerse wereld is het meest actief, maar er zijn ook delen van de wereld waarin WhatsApp nog niet zo gangbaar is. Zo is India de app nog aan het ‘ontdekken’, bijvoorbeeld. In 2018 werd de mijlpaal van 1,5 miljard maandelijks actieve gebruikers bereikt. In twee jaar tijd is het platform dus nog gegroeid met een half miljard maandelijks actieve gebruikers.

Steeds meer bedrijven zetten WhatsApp in

De app is vooral bedoelt voor particulieren, maar deze particulieren zijn ook consumenten. Als consumenten willen we steeds meer mogelijkheden zien om bedrijven te benaderen op een persoonlijke manier. Deze verschuiving zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven WhatsApp aanbieden als contactoptie voor consumenten.

WhatsApp klantenservice is allang niet vreemd meer en groeit eigenlijk met de dag. Ditzelfde geldt voor klantenservice via social media in het geheel. Bedrijven moeten actief zijn op social media om er nog bij te horen in deze tijd. Kun jij hier wel wat ondersteuning bij gebruiken? Volg dan eens een social media training bij ons.