Wat moet je naast social media in orde hebben voor je webshop?

Er zijn tientallen mogelijkheden om als ondernemer inkomsten te generen online. Denk aan het verkopen van online trainingen in je eigen academy, diensten op je website of het starten van een webshop. De mogelijkheden om te groeien zijn eindeloos, als je maar zorgt dat de basis goed is ingericht. In dit artikel geven je hier een aantal tips voor!

Social media op orde

Het hebben van een website met webshop kan een goede manier zijn om inkomen te genereren. Je kunt prachtige producten verkopen die je zelf maakt of gaat inkopen. De meest bekende tactiek om succesvol te worden en klanten te krijgen, is door middel van social media. Via TikTok, Instagram en andere social media kanalen kun je snel je bereik vergroten.

Vanuit de link in je bio of onder posts link je naar je website / webshop. De website is je moederschip van je online marketing. Hier moeten mensen immers gaan afrekenen. Je moet er dus voor zorgen dat je ecommerce winkel helemaal in orde is.

Er zijn een aantal zaken die je goed op orde moet hebben als je een webshop tot een succes wilt maken. Welke zaken dat zijn kun je in dit blog lezen.

Je hosting

Het eerste wat je in orde dient te hebben naast je sociale media, is je hosting. Je kunt namelijk niet zomaar met iedere hosting bedrijf in zee gaan. Deze partij moet namelijk het juiste pakket aanbieden qua opslag, bandbreedte en techniek. Voor webshops die gebruik maken van WordPress is het aan te raden om hosting voor woocommerce te nemen. Daardoor beschik je namelijk over veel meer features die je toe kunt passen voor je webshop.

Denk dan bijvoorbeeld aan extra veiligheidseisen, een snelle laadtijd, etc. Hierdoor zal je webshop een flinke stap vooruit kunnen zetten in het gebruikersgemak en in de positie in Google. Wij hebben recent voor een klant diverse partijen vergeleken en waren zeer te spreken over het Nederlandse bedrijf Hypernode.com. Hun prijzen en technische kennis gaf onze klant de doorslag om voor hun te kiezen.

Je SEO (Google vindbaarheid)

Ten tweede is het belangrijk om je SEO in orde te hebben. Dit houdt in dat je zo goed mogelijk gevonden wilt worden door bezoekers die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van zoekwoorden, linkbuilding en andere technieken. Hierdoor zal je vindbaarheid en verkeer naar je webshop toenemen. Dit zorgt ervoor dat je meer klanten, verkopen en dus ook inkomsten genereert. Wanneer je dus een webshop hebt, is SEO één van de belangrijkste aspecten die je in orde moet hebben.

Als je goed gevonden wilt worden in Google, dan moet je ervoor zorgen dat ieder product minimaal een beschrijving heeft van 300 woorden.

Een assortiment dat aanslaat

Verder is het zaak dat het assortiment van je webshop aanslaat bij de doelgroep. Je moet voor jezelf goed bepalen wat je in je webshop wilt verkopen, hoeveel producten hierin komen en of het assortiment goed past bij jouw doelgroep. Daarnaast is het ook belangrijk dat je producten aanbiedt die relevant zijn en goede kwaliteit hebben. Om de juiste producten in je webshop te verkopen, is het dan ook belangrijk dat je goed marktonderzoek doet, zodat je precies weet wat de klant wil.

Kijk in Google Trends of op TikTok welke producten het goed doen en kijk of je die snel kunt toevoegen aan je webshop.

Je logistiek

Tot slot is het ook belangrijk dat je je logistiek goed op orde hebt. Het assortiment van een webshop gaat natuurlijk wel gepaard met verzending en levering van producten aan de klant. Je moet er dus voor zorgen dat je de juiste methode en bedrijven kiest om de producten bij de klant te leveren. Je moet ook voorzien zijn in een goede klantenservice, zodat je eventuele vragen of problemen kunt oplossen. Een goede logistiek gaat dus hand in hand met een goede webshop.

Veel succes met het opzetten van je webshop!