Wat zijn Doe Het Zelf pins?

Pinterest is natuurlijk dé inspiratiesite onder de sociale netwerken. Als je veel gebruik maakt van de inspiratiebronnen van het sociale netwerk, dan zal het je ook al meer dan eens gebeurd zijn dat je je ineens op een andere website bevindt. Heel vervelend!

De Doe Het Zelf pins

De Doe Het Zelf pins maken een einde aan het voortdurend wisselen van websites. Voorheen was het zo dat je via een link naar een andere website werd ‘gebracht’ om daar de uitwerking achter het idee te bekijken. Gevolg? Pinterest werd afgesloten en je moest weer helemaal opnieuw beginnen met je zoektocht op het sociale netwerk. Met de komst van de Doe Het Zelf pins zal dit niet meer gebeuren.

Wat zijn het nu eigenlijk?

Doe Het Zelf pins zijn zeer complete pins die je er niet meer toe dwingen om over te schakelen naar een andere website. In de pin wordt op de eerste plaats het idee weergegeven en vervolgens wordt er direct in thumbnails een plan weergegeven om het idee zelf uit te kunnen voeren. Dit uitgewerkte stappenplan kan volledig worden uitgeklapt in Pinterest zelf.

Sneller werken

Deze nieuwe pins maken het een stuk sneller om zoektochten succesvol te laten zijn. Je wordt niet meer doorgestuurd naar een andere website voor de uitwerking van een idee, waar je er misschien wel achter komt dat je er helemaal niks aan hebt. Nu kan je in de uitgeklapte uitwerking op Pinterest zelf al zien of dit is wat je zoekt. Is dit niet het geval? Klap het stappenplan weer in en je zoekt direct verder. Dit werkt aanzienlijk sneller!

Nog niet voor iOS

Op dit moment zijn de Doe Het Zelf pins al te zien op Android toestellen en op de gewone browser. iOS is nog niet zo ver, maar ook iPhone-gebruikers kunnen binnenkort gebruik gaan maken van deze handige Doe Het Zelf pins. NU kunnen dit soort pins alleen nog worden gezien, maar niet worden gemaakt. De sociale netwerksite is nog bezig met het testen van het aanmaken van Doe Het Zelf pins met een selectief groepje partners.

Pinterest workshop

Wil jij ook meer uit je zakelijke Pinterest halen? Dan verzorgen wij graag een leuke Pinterest workshop op locatie voor je!