Wat kun je met een green screen?

Een green screen is volgens Wikipedia: ‘een techniek waarbij een voorwerp gefilmd wordt voor een groene of blauwe achtergrond en vervolgens wordt in de eindmontage de achtergrond doorschijnend gemaakt’. Concreet betekent dit dat je de achtergrond van je video kunt wijzigen naar iedere gewenst beeld. Zo maken weermannen en filmmakers al vele tientallen jaren gebruik van deze methode, want het is erg goedkoop en makkelijk toe te passen.

Zakelijke mogelijkheden met een green screen

Als ondernemer kun je ook veel met een green screen. Zo kun je heel gemakkelijk video’s maken waar op de achtergrond een logo te zien is. Je kunt er ook voor kiezen om een green screen te gebruiken om instructievideo’s voor e-learning te maken. Belangrijk bij het gebruik van een green screen is dat je zorgt dat er voldoende licht is. Het groene doek moet namelijk egaal belicht zijn, want anders kun je in de montage het groen niet wegknippen. In de video die hieronder staat is goed te zien dat het beeld niet helemaal gelukt is, omdat het doek niet strak gespannen was.

In de rechter video zie je een beter opname die ik heb gemaakt.

 

Interesse in een eigen chromakey video?

Als je ook graag een eigen chromakey video wil, dan is dat mogelijk! Wij beschikken over alles wat nodig is om een goede opname te maken. Meer informatie is te vinden op onze speciale pagina over green screen / Chromakey opnames.