Wat is Foursquare en wat kan ik er mee?

Thuis inchecken, op je werk inchecken, in de trein inchecken en op je vakantiebestemming inchecken. Foursquare biedt je de mogelijkheid om jouw locatie met de wereld te delen, maar is ook bedoeld om ervaringen en tips te delen. Hiermee verdien je vervolgens punten. Jouw Foursquare activiteiten kun je tevens delen via diverse social media kanalen, maar hoe haal je meer uit Foursquare?

Foursquare een spel

Foursquare is een web- en mobiele applicatie opgericht in 2009. Het spelelement zit dus in de punten. Er zijn badges (medailles)te verdienen, bijvoorbeeld door het continu inchecken, vaak een tip of aanbeveling achterlaten en nieuwe locaties toe te voegen. Wanneer je een bepaalde plek regelmatig bezoekt is de kans groot dat je burgermeester wordt van deze locatie. Een burgermeester van een locatie is diegene die de betreffende plaats het meest heeft bezocht de afgelopen zestig dagen. Doel van Foursquare is zoveel mogelijk punten halen onder je vrienden, maar ook zoveel mogelijk badges te verzamelen. Het totaal aantal punten wordt verzameld op een scorebord. Dit scorebord houdt niet alleen jouw totaal aantal punten bij, maar ook van jouw vrienden. Een echte social game.

Foursquare ook zakelijk interessant

Sinds 2010 heeft Foursquare ook zakelijke accounts. De mogelijkheden van Foursquare kunnen door bedrijven worden gebruikt voor extra aandacht in de media, klantenbinding en omzetbevordering. Er is door bedrijven veel voordeel te behalen door middel van Foursquare. Denk aan de burgermeester belonen met een interessante actie, korting of activiteit, een eigen ‘ badge’ ontwikkelen als vaste aanduiding in het gebruikersprofiel, een account openen voor branded locatie inhoud en mond-tot-mond reclame stimuleren middels het delen van tips.

Haal meer uit Foursquare

Foursquare is dus veel meer dan een social game. Ontdek de beste plekken op de wereld om lekker te eten of erop uit te gaan, weet waar je vrienden zijn en beoordeel locaties, bijvoorbeeld reis bestemmingen, waar je geweest bent. Foursquare is inmiddels immens populair ook op zakelijk gebied. De incheckdienst brengt je in contact met mensen van over de hele wereld. Een verlenging van je sociale leven.