Wanneer op LinkedIn posten in 2023?

LinkedIn wordt niet door iedereen gebruikt om te posten. Veel mensen gebruiken LinkedIn vooral om updates van connecties te lezen en nieuwe trends te spotten. Toch is het voor bedrijven zeker wel interessant om regelmatig een goede update op LinkedIn te plaatsen. Dit geldt extra wanneer je al een goede groep waardevolle connecties hebt opgebouwd.

Heb je dit nog niet? Dan helpen de uitgebreidere updates op LinkedIn je om de groep waardevolle connecties verder uit te breiden. Zo haal je steeds meer uit het professionele netwerk. Wel is het belangrijk om je updates goed te plannen. Een van de meestgestelde vragen tijdens onze LinkedIn training is: Wat is het beste moment om te posten?

Wanneer zijn LinkedIn updates het meest effectief?

LinkedIn updates zijn uiteraard optimaal effectief als ze door zo veel mogelijk personen uit je netwerk worden gezien en het liefst ook worden gedeeld. Elk jaar zien we verschuivingen als het gaat om de beste tijden en dagen om te posten. Dit geldt niet alleen voor LinkedIn, maar eigenlijk voor alle kanalen. Voor 2023 zijn de nieuwe beste en slechtste momenten voor updates op LinkedIn bekend gemaakt. Wij geven je inzicht in wanneer LinkedIn updates het meest effectief zijn.

Beste en slechtste tijden voor LinkedIn updates

Het blijkt dat de meeste mensen vlak voor de lunchpauze actief zijn op LinkedIn. Updates zijn dagelijks het meest effectief wanneer deze worden gepost tussen 10 en 12 uur in de ochtend. Updates die binnen dit tijdvak worden geplaatst, krijgen gemiddeld genomen de meeste aandacht en interactie. De slechtste tijd om een update te plaatsen is 17.00 uur of later op de dag. LinkedIn is nog steeds echt een netwerk dan aan het werk verbonden is, waardoor mensen buiten kantooruren aanzienlijk minder actief zijn op het netwerk.

Beste en slechtste dagen voor LinkedIn updates

Het is zeker ook belangrijk om rekening te houden met de dagen waarop je een update plaatst. LinkedIn is een netwerk waarop zeker niet dagelijks een update geplaatst hoeft te zorgen, zoals bij Facebook en Instagram vaak wel wenselijk is. Eén update per week is eigenlijk prima. Het best doe je dit op dinsdag, woensdag of donderdag. Dit blijken de dagen te zijn waarop mensen het meest actief zijn op LinkedIn. Op maandagen zijn mensen er nog niet zo voor in de stemming, vlak na het weekend. Op vrijdagen zijn mensen juist weer te veel met het weekend bezig om tijd te besteden op LinkedIn. Het spreekt voor zich dat posten in het weekend op LinkedIn niet heel effectief is, om dezelfde reden waarom posten buiten kantooruren niet effectief is.

Dit is hét beste moment voor je post

Lopen we alle effectieve en niet effectieve tijden en dagen na, dan kunnen we hier een belangrijke conclusie uit trekken. Van de dagen waarop LinkedIn updates het meest effectief zijn, steekt dinsdag er echt bovenuit. Voor deze dag geldt het beste tijdstip tussen 10 en 12 uur. Woensdag is minder effectief dan dinsdag, vooral omdat veel mensen de woensdagmiddagen vrij zijn voor de kinderen. Donderdagen zijn minder effectief, omdat de productiviteit op donderdagen gewoon lager ligt.

Dit heeft te maken met het feit dat de week op zijn einde loopt. Wil je echt zeker zijn dat jouw LinkedIn updates het meest effectief zijn? Dan plaats je jouw updates dus op dinsdag tussen 10 en 12 uur.

Haal meer uit je LinkedIn activiteiten

LinkedIn is een totaal ander sociaal netwerk dan bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Je gaat er op een andere manier mee om, juist omdat het gaat om een netwerk voor professionals, voor business. Het is belangrijk om je aanpak daarop af te stemmen. Weet je niet goed welke LinkedIn strategie nu goed werkt of hoe jij het maximale uit je LinkedIn activiteiten haalt? Volg dan eens een LinkedIn training bij ons.