De voordelen van een developer inhuren

Heb je een goed idee voor een nieuwe app, website of platform, maar geen idee hoe je dit moet realiseren? Ga je het zelf proberen of ga je een developer inhuren? Een developer inhuren voor het ontwikkelen van maatwerk software is zeker aan te raden. Zo heb je de zekerheid van een kwalitatief hoogwaardig, functioneel en mooi resultaat. Een developer zet veel kennis en ervaring in om jouw project tot een succes te maken. De developer, ook wel een (web)ontwikkelaar genoemd, voert opdrachten vaak uit op freelance basis.

Waarom een developer inhuren?

De wereld wordt steeds meer ‘online’ en dat betekent eigenlijk ook dat de developer onmisbaar wordt. We hebben niet alleen allemaal een goed werkende website en / of webwinkel nodig, maar we willen bijvoorbeeld ook steeds vaker een praktische app. Een developer zorgt voor een passend, functioneel design. Er zijn verschillende soorten developers, zoals:

  • App developers
  • Full stack developers
  • Back end developers
  • Front end developers

Het inhuren van een developer biedt veel interessante voordelen voor bedrijven. Een app laten maken is echt een specialiteit aan het worden. Wij geven je inzicht in de 5 belangrijkste voordelen van het inhuren van een ervaren developer.

1. Optimale kennis van IT talen

Het is heel belangrijk dat de juiste programmeertaal wordt toegepast voor jouw specifieke project. Kies je voor: Episerver, Full stack, iOS, JavaScript, Meteor, Node.js, PHP, Python, React, SharePoint, Sitecore, SQL, WordPress of een combinatie? Een ervaren developer heeft een brede kennis van veel programmeertalen, ofwel IT talen. Hierdoor kan de developer goed bepalen welke taal voor jou het meest effectief is.

2. Juiste omgang met projectplanningen

Het risico dat een project uitloopt is relatief groot wanneer de briefing en opdrachtomschrijving onvoldoende zijn om effectief naar deadlines toe te kunnen werken. Een ervaren developer vraagt door om het hele project echt helder te krijgen. Zo helpt de developer jou om de briefing en opdrachtomschrijving volledig te krijgen, zodat er wél volgens een goede projectplanning kan worden gewerkt. Zo worden deadlines behaald en kun jij verder.

3. Een goede motivatie

Steeds meer developers werken ook op freelance basis. Dit zorgt in de regel voor een maximale motivatie. Daar kun jij van profiteren. Een freelance developer zet zich altijd optimaal in om de beste resultaten te bereiken binnen een zo kort mogelijke tijd. De developer werkt niet alleen gemotiveerd, maar ook zelfstandig. Je bent dus niet extra tijd kwijt aan het aansturen.

4. Geen kosten voor opleiding of training

Een freelance developer zorgt er zelf voor dat hij of zij up-to-date blijft als het gaat om ontwikkelingen en innovaties. Je kunt dus altijd rekenen op actuele kennis en je hoeft zelf niet te investeren in opleidingen of trainingen voor de developer. Wil je dus een net developer inhuren? Dan heeft deze altijd veel kennis en kunde paraat.

5. Altijd snel schakelen met de developer

Besluit je om een developer in te huren? Dan zet de developer zich gedurende het project volledig in voor jouw project. Dit betekent dat de developer uitsluitend voor jou werkt, waardoor er altijd snel geschakeld kan worden. Dit bevordert de voortgang én de prestaties.

De juiste developer inhuren voor jouw project

Er zijn veel ervaren developers te vinden, maar kies niet gelijk voor de eerste de beste. Het is vooral belangrijk om goed te kijken naar welke developer de juiste kennis en ervaring in huis heeft om jouw project professioneel uit te voeren. Wij hopen dat we je hebben geïnspireerd en wensen je veel succes met het inhuren van jouw developer.