Volg paus Benedictus XVI in 8 talen op Twitter

paus twitterAfgelopen maandag was de grote dag voor Joseph Aloisius Ratzinger, ook wel bekend als paus Benedictus XVI, hij registreerde zijn officiële Twitter account. Onder de naam: @Pontifex zal hij ‘zo vaak als hij wil’ berichten gaan delen, zegt de communicatieadviseur van het Vaticaanstad Greg Burke. Het bleef echter niet bij één account. De paus heeft gelijk acht andere talen geregistreerd.

Twitter accounts van paus Benedictus XVI

Waar menig bedrijf en celebrity al moeite heeft om één account bij te houden heeft de paus er gelijk 8 geregistreerd. Hij gaat naast de tweets op het account @Pontifex ook tweets versturen in meerdere talen via:
@pontifex_es
@pontifex_it
@pontifex_pt
@pontifex_de
@pontifex_pl
@pontifex_ar
@pontifex_fr

Er blijkt ook al een onofficieel Nederlands account te zijn: @pontifex_nl

Betekenis van Pontifex

Je zult je waarschijnlijk net als ik afvragen waarom de paus voor het woord Pontifex heeft gekozen en niet gewoon zijn eigen naam heeft gebruikt. Pontifex is het Latijnse woord voor ‘bruggenbouwer’ en werd gebruikt voor een Romeinse priester die als taak had op kwade invloeden af te weren. Daarnaast draagt de paus de eretitel Pontifex Maximus, Summus Pontifex, dus daar komt de keuze van het Twitter account ook vandaan.

Stel vragen via #askpontifex

Zoals de meesten wel weten gaat Twitter niet alleen om het zenden van berichten, maar meer om het in dialoog gaan met andere. Nu de paus op Twitter zit kun je ook vragen aan hem stellen. Gebruik hiervoor de speciale hastag: #askpontifex. Wat alleen wel opvalt is dat de hashtag vele malen minder gebruikt wordt dan @Pontifex, zo blijkt uit onderstaande grafiek.

askpontifex - pontifex - Twitter Tweets

Het niveau van de vragen ligt alleen nog niet erg hoog zoals te zien is in onderstaande tweets:

 

 

 

 

Aantal online volgers van de Paus

Met het aantal volgers gaat het na een paar dagen al goed. De paus heeft op zijn @Pontifex account al ruim 500.000 volgers. Volg jij hem ook al?