Makkelijke video ideeën voor videomarketing

Videocontent is erg populair. Het is voor bedrijven dan ook aan de raden om met videomarketing aan de slag te gaan. Toch is het niet voor elk bedrijf weggelegd om hier veel tijd in te steken. Gelukkig kun je op een laagdrempelige manier starten met videomarketing, namelijk met video’s die makkelijk en relatief snel te maken zijn!

Start met deze video’s voor videomarketing

Wil jij beginnen met het maken van video’s voor videomarketing en wil je het eerst eens uitproberen zonder er te veel tijd in te investeren? Je kunt dan beginnen met het maken van video’s die relatief eenvoudig en snel in elkaar te zetten zijn. Wij geven je graag een aantal handige ideeën.

1. De voorstelronde

Het is natuurlijk altijd goed om je eerst eens voor te stellen. We hebben het dan niet alleen over het voorstellen van jezelf, dus het gezicht achter je bedrijf, maar ook over het voorstellen van je bedrijf zelf. Wat doe je en waarom doe je wat je doet? Wat mag men verwachten van je bedrijf en waar liggen de kwaliteiten? Vergeet zeker ook niet te vertellen wat jouw bedrijf anders maakt dan alle andere bedrijven.

2. Een tour door het bedrijf

Het is vrij eenvoudig om een rondleiding door je bedrijf te verzorgen. Het mooie is ook wel dat je hiervan meerdere video’s voor videomarketing kunt maken, zeker als je een grotere onderneming met meerdere afdelingen hebt. Maak bijvoorbeeld een video per afdeling of per productieruimte. Dit zijn natuurlijk slechts voorbeelden.

3. Belangrijke medewerkers voorstellen

Als je goed hebt laten zien wat jouw bedrijf doet en je hebt een kijkje achter de schermen gegeven, dan kun je overwegen om eens een kort interview te doen met belangrijke medewerkers. Zo kun je jouw (toekomstige) klanten bijvoorbeeld laten kennismaken met de personen die de producten maken, die de producten aan hen versturen of die hen telefonisch te woord staan als zij contact opnemen met de klantenservice. Het is een goede manier om je bedrijf echt persoonlijkheid te geven.

4. Video testimonials van klanten

Voor dit soort video’s moet je vaak wel iets meer tijd reserveren, maar het is meer dan de moeite waard. Vraag eens aan klanten om een interview op video met hen te mogen doen. Op die manier kun je een mooie selectie video testimonials maken. Video testimonials zijn ideaal om mensen die nog twijfelen te overtuigen om met jouw zaken te gaan doen. Geen mening is immers zo betrouwbaar als die van een eerdere klant.

5. Presenteer nieuwe producten

Komt er iets nieuws in je assortiment, zoals een nieuw product of een nieuwe dienst? Maak er een video van. Het is een goede manier om de verkopen van het nieuwe product of de aanvragen van de nieuwe dienst direct op gang te helpen. Denk op dit vlak niet alleen aan een goede introductievideo maar, indien mogelijk, ook aan een goede instructievideo.

Hulp nodig bij het maken van goede video’s?

Het maken van goede video’s voor videomarketing hoeft je niet veel tijd te kosten, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de video’s van hoge kwaliteit zijn en je doelgroep optimaal aanspreken. Vind jij het lastig om de juiste video’s, zoals een goede bedrijfsvideo, te maken? Wij helpen je graag verder! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.