Van single naar happy single: 6 Tips!

Ongewenst single zijn is al vervelend, maar al die hartjes, kusjes, kaartjes en bloemetjes in de dagen voor Valentijn maken het niet veel beter. Het valt niet mee om alleen te zijn met al die verliefde stelletjes om je heen. Nog niet te spreken over al die liefdevolle berichten op social media…Bah!

Word gewoon happy single!

Als je happy single bent, dan is dat hele Valentijn gebeuren niet zo’n ramp. Je kijkt er gewoon overheen. Happy single betekent natuurlijk niet dat je blij bent om single te zijn, maar het betekent wel dat je chagrijnige gevoelens op 14 februari gewoon links kan laten liggen. Met deze tips word jij een happy single!

1. Stel je anders open

Als je ongewenst single bent, dan steek je waarschijnlijk alle energie in het vinden van die zogenaamde ware voor jou. Hierdoor sluit je je af voor mensen die wat dat betreft geen kans maken. Dat betekent dat je waardevolle vriendschappen mis bent gelopen. Stel je open voor iedereen, niet alleen voor mogelijke liefdes, en je zal zien dat je er veel voor terug krijgt.

2. Neem een enthousiast dier in huis!

Als je steeds thuiskomt in een leeg en stil huis, dan word je ook steeds met je neus op de feiten gedrukt. Een huisdier is dan geen partner, maar wel een nieuwe liefde, en deze liefde is altijd blij als jij thuis komt. Dan voel jij je ook direct minder alleen!

3. Zorg dat je er goed uitziet

Je hebt de zoektocht naar je nieuwe liefde opgegeven, maar dat betekent niet dat je net zo goed de deur uit kan stappen op je pantoffels. Zorg ervoor dat je er elke dag goed en netjes verzorgd uitziet. Je weet immers nooit wanneer je de liefde spontaan tegen het lijf loopt, bijvoorbeeld in de supermarkt. Zo ga jij elke dag vol zelfvertrouwen de straat op, en dat straal je ook uit.

4. Maak jezelf gelukkig

Wanneer er geen tweede helft is om gelukkig te maken, dan maak je de eerste helft maar gelukkig. Dit zou je sowieso moeten doen! Doe leuke dingen voor jezelf, zet de tv op je favoriete zender, eet je favoriete maaltijd, koop eens iets moois voor jezelf. Als jij jezelf genoeg waardeert om jezelf gelukkig te willen maken, dan willen anderen dat ook!

5. Leg het naast je neer

Zolang jij niet accepteert dat je de ware nog niet hebt gevonden zal je ook nooit een happy single worden. Je blijft ongelukkig, en dat maakt je onaantrekkelijk! Zorg er dus voor dat je accepteert dat je single bent. Dat betekent niet dat je het ook leuk vindt, maar het maakt je uitstraling wel direct een stuk interessanter!

6. Maak leuke selfies!

Laat zien wie je bent. Post regelmatig een leuke, spontane en vooral ‘happy’ selfie van jezelf en zet deze openbaar op social media. Je weet nooit waar de foto helemaal heen reist. Misschien wel naar die ene speciale persoon. Eigenlijk zonde, als je net hebt geleerd hoe je happy single moet zijn!