Van http naar https in 2016?

Het internet wordt steeds uitgebreider, en helaas betekent dit ook dat er steeds meer reden is om wat achterdochtig te werk te gaan. Iedereen is inmiddels wel bekend met het bestaan van internetcriminaliteit en steeds meer mensen krijgen er weleens mee te maken. Google heeft daarom besloten om meer gewicht te hangen aan een veilige website als het om de ranking gaat.

Veilige websites ranken hoger

In 2014 heeft Google al te kennen gegeven meer aandacht te zullen gaan besteden aan het promoten van veilige websites in de rankings. Echter, toen gaf de zoekmachine aan dat bedrijven niet direct hoefden over te stappen van http naar https. In 2015 hebben de resultaten dan ook nog niet laten zien dat veilige websites automatisch hoger komen te staan, maar Google heeft nu laten weten dat het toch wel aan te raden is om in 2016 wel over te schakelen.

Is overstappen naar https echt nodig?

Als jij optimaal aandacht besteedt aan SEO en er alles aan doet om je website hoog te laten scoren in Google en andere zoekmachines, dan is het aan te raden om dit jaar de overstap naar https te maken. Verplicht is het natuurlijk niet. Het is zo dat zoekmachines steeds meer signalen afgeven dat zij zich zorgen maken om de veiligheid van internetgebruikers. Tegenwoordig komen surfers veel te makkelijk en veel te snel op onveilige websites terecht. Daarom is Google van plan om stukje bij beetje meer voorrang te gaan geven aan https websites, zodat er een betere veiligheid gegarandeerd kan worden. Als jij dan nog gebruik maakt van http, dan bestaat de kans dat je plaats moet maken voor https websites. Dit zorgt natuurlijk voor een afname van je vindbaarheid.

Up to date in SEO

Wil jij voortdurend up to date blijven als het om SEO gaat, zodat je topposities in Google verkrijgt en behoudt? Dan is onze SEO training een interessante optie voor jou.