Updaten van Microsoft Windows en Office voorkomt problemen

Voor veel ondernemers is de volgende situatie heel herkenbaar. Je bent net lekker aan het werk en uit het niets komt er een melding op je bureaublad dat je computer moet updaten. Vaak wil het systeem dat je dit direct doet, maar gelukkig kun je het even uitstellen totdat je klaar bent. Stel het updaten van Microsoft Office en Windows echter niet te lang uit. Dit kan namelijk veel problemen voorkomen.

Periodieke updates

Vrijwel iedere maand rolt Microsoft nieuwe updates uit. Dit doen ze om beveiligingslekken op te lossen of nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Deze updates kunnen betrekking hebben op Windows 11 of Office. Office 2021 is natuurlijk het softwarepakket met daarin onder andere Word, Excel en Powerpoint.

In november van 2021 was de laatste grote update van Windows. Tijdens de 21H1 update werden er veel bugs aan de software opgelost. Zo waren er enkele nieuwigheden voor ontwikkelaars en bedrijven. Ook was er een betere beveiliging voor wifi en was er een betere GPU-ondersteuning. Later dit jaar zal er een update komen voor de Windows Store.

Niet updaten geeft problemen

Het updaten van je systeem kost over het algemeen maar een paar minuten per maand en het kost je amper moeite. Toch zien we dat veel ondernemers het niet durven uit te voeren of dat ze het helemaal niet doen. Het onderhouden van je systeem is in deze digitale tijd erg belangrijk en zou hoog op de agenda moeten staan.

Door niet regelmatig te updaten vergroot je de kans op een ingang voor hackers tot je bestanden en machine. Zo draaien veel oude computers nog op Windows XP terwijl deze al jaren geen updates meer krijgen. Het is aan te raden om een licentie voor Windows 11 te kopen en vandaag nog over te stappen. Het online kopen van een licentie is erg eenvoudig. Risico’s van niet updaten zijn:

  • Makkelijke prooi voor hackers
  • Omslachtig werken in oude software
  • Traag systeem
  • Virussen komen makkelijker op het systeem

Windows updates automatisch activeren

Het activeren van Windows updates is heel gemakkelijk. Het systeem zal belangrijke updates vaak automatisch downloaden, maar veel kleine updates zijn net zo belangrijk om snel te hebben. Vaak vergeet je om dit iedere week te checken. Je kunt echter ook automatische updates activeren in Windows. Hierdoor haalt het systeem automatisch de nieuwste updates binnen en installeert deze in de achtergrond. Super ideaal voor de drukke ondernemer!

Het activeren van deze functie kun je vinden onder: Instellingen > Naar Updates zoeken.

Onderaan dit menu zie je een tandwiel staan met ‘Geavanceerde opties’. Klik hierop en zet alle schuifjes aan. Je hebt nu altijd de nieuwste updates op je systeem.

Juiste software licenties

Om updates te blijven ontvangen is het wel noodzakelijk dat je een geldige licentie hebt van Windows 11 en Microsoft Office 2021. Als je deze niet hebt, dan zul je niet de laatste versies kunnen downloaden. Het kopen van een licentie kan tegenwoordig heel eenvoudig online bij bijvoorbeeld GameKeyDiscounter en is zeer betaalbaar. Nadat je met iDeal hebt afgerekend heb je direct toegang tot de juiste gegevens!