Twitter videomogelijkheden en Twitter Engage

Een paar jaar geleden zagen we nog amper video’s op social media, en Twitter bleef hier wat bij achter. Dit had vooral te maken met het feit dat videolinkjes teveel tekens opslokten.

Het aantal video’s groeit

Twitter heeft nu te maken met een groei van meer dan 50 procent als het gaat om het aantal gepubliceerde video’s. Vooral ook ondernemers richten zich steeds vaker op (audio)visuele producties op social media.

Meer mogelijkheden voor Twitter video’s

Een video op Twitter mocht niet langer zijn dan een halve minuut. Deze beperking is nu uitgebreid naar 140 seconden. Daarnaast hebben een aantal uitgevers, die speciaal geselecteerd zijn, de mogelijkheid om video’s te plaatsen met een duur tot wel tien minuten. De uitbreiding van de tijd geldt niet alleen voor Twitter, maar ook voor Vine.

Video suggesties

Voordeel valt er zeker te behalen met de video suggesties. Dit kennen we al van YouTube. Na het bekijken van een filmpje op YouTube kan je direct door met het bekijken van een gerelateerde video. Als je niet weg klikt, dan wordt de volgende video automatisch gestart. Dit principe neemt Twitter in grote lijnen over, door je na het bekijken van een video een suggestie te geven om een andere video te bekijken.

De Twitter Engage app

Twitter Engage is er speciaal voor Twitter gebruikers die goed zaken doen op het sociale netwerk. Dit zijn de personen met een enorm bereik, die ook wel influencers worden genoemd. Twitter Engage is een app die ervoor zorgt dat er op de eerste plaats meer inzichten worden verkregen bij het maken van visuele content. Op de tweede plaats zorgt de app ervoor dat interactie met het publiek aanzienlijk gemakkelijker kan verlopen.

Dus toch tijd voor een video op Twitter?

Het is zeker een goed idee om een bedrijfsvideo op Twitter te plaatsen. Je bereikt er nu meer mee dan enkele jaren geleden. Natuurlijk kan een Twitter training je ook meer inzichten bieden in de mogelijkheden van Twitter, die steeds verder uitgebreid worden.