Twitter verliest steun van ‘God’

Meer dan vijf jaar lang mocht Twitter genieten van de aanwezigheid van ‘God’ op het sociale netwerk. In 2010 kwam God tot leven, onder de naam @TheTweetOfGod. Het account werd geopend door David Javerbaum. Deze comedyschrijver, die onder meer verantwoordelijk is voor de grappen in The Daily Show, won in zijn carrière maar liefst dertien Emmy Awards. Zijn digitale God had veel aanhangers.

Succesvol account

@TheTweetOfGod was bijzonder populair. Een ruime 2 miljoen volgers worden dan ook teleurgesteld achtergelaten. God, die veel berichten plaatste over rampen, het geloof en overleden personen, heeft daadwerkelijk afscheid genomen van Twitter. Hij richtte zich vooral om het uiten van progressieve boodschappen en op het aanspreken van de mens wanneer deze teleur had gesteld. Unieke posts die vanaf nu toch echt gemist moeten worden.

Inspirerend

Velen vonden de berichten van God bijzonder inspirerend. De tweets spoorden aan een beter mens te zijn, mooier te leven en meer voor anderen te doen. Daarnaast genoot men ook regelmatig van de leuke nieuwtjes van de Twitter-God. Echter, deze digitale God werd zo teleurgesteld door één hacker, dat deze beste man nu besloten heeft om 2,2 miljoen volgers teleur te stellen door te vertrekken.

Werk van een hacker

Precies een week geleden, op zondag, ging een hacker aan de slag met het account van God. Na een geslaagde hack verscheen er allereerst een aanmoediging uit naam van God om te stemmen op Donald Trump. Helaas was dit nog niet genoeg. Er volgde vervolgens een hele rits aan beledigende, onbeschofte en obscene berichten. Velen werden hierdoor echt geraakt, en juist daarom heeft David Javerbaum besloten zijn rol als Twitter-God naast zich neer te leggen. Op het account valt nu nieuwe informatie te lezen. Bij woonplaats staat ‘out of here’ en de naam is veranderd naar ‘done with you’. Voor alsnog blijft het account wel online staan.

Even succesvol worden als ‘God’?

God was met meer dan 2 miljoen volgers natuurlijk wel bijzonder succesvol op Twitter. Wil jij ook groot succes boeken op Twitter? Dan heb jij zeker iets aan onze Twitter training. Je kan altijd een poging wagen om even groot te worden als ‘God’.