Twitter raadt een betere beveiliging aan

Twee weken geleden kwam er op het nieuws dat er een datalek was ontstaan bij Twitter, waardoor de belangrijke gegevens van vele Twitteraars op straat waren komen te liggen. Twitter zelf heeft uiteraard ook onderzoek gedaan naar dit vervelende voorval.

Niet van de Twitter-server

Bij het onderzoek werd er inderdaad wel informatie gevonden, maar dit werd aangetroffen op een dark web. Dit betekent eigenlijk dat het niet mogelijk is dat de informatie verkregen is van de servers van Twitter zelf. Dit is natuurlijk een goed teken voor Twitter, want het geeft weer dat het probleem niet in de servers van Twitter zit, maar feit blijft wel dat er informatie vrij is gekomen.

Is jouw account gehackt?

Twitter heeft nog niet uit kunnen vinden hoe de informatie over de Twitter-gebruikers dan wel is verzameld, maar het vermoeden bestaat dat de info van diverse plaatsen is gecombineerd. Twitter heeft natuurlijk ook wel direct stappen ondernomen om de gehackte accounts beter te beveiligen. Twitter-gebruikers waarvan het account was gehackt hebben nu een hoger niveau van beveiliging. Weet je eigenlijk niet of jouw account was gehackt? Als je geen mail van Twitter hebt ontvangen met het verzoek om je wachtwoord te herstellen, dan is jouw account niet gehackt. Heb je de mail wel gekregen, maar je wachtwoord niet hersteld? Dan kan je jouw account niet gebruiken totdat je dit wel doet.

Twitter geeft tips voor de beveiliging

Het is vanzelfsprekend dat Twitter-gebruikers er nu alles aan willen doen om het account beter te beveiligen, of het deze keer nu wel of niet gehackt was. Daarom heeft Twitter drie belangrijke tips naar buiten gebracht om Twitter-gebruikers te helpen het account beter te beveiligen. Twitter geeft de volgende drie tips:

  • Kies voor Twitter een wachtwoord dat je niet eerder hebt gebruikt. Maak het wachtwoord speciaal voor Twitter aan en gebruik dit wachtwoord ook alleen voor Twitter.
  • Kies je wachtwoord met behulp van een password manager. Hiermee kan je makkelijker een heel sterk wachtwoord maken. Je kunt hiervoor gebruik maken van LastPass of bijvoorbeeld 1Password.
  • Stel een dubbele login verificatie in, ook wel een 2-factor authenticatie. Hiermee wordt de beveiliging van het account direct aanzienlijk verhoogd.

Geen tijd meer voor Twitter?

We hebben er de laatste tijd veel meer taken bijgekregen als we echt actief willen zijn op alle social media. Zeker Instagram is een ‘nieuwkomer’ die voor veel ondernemers toch wel wat tijd opslokt. Dit betekent ook dat het bijhouden van Twitter er dan nogal eens bij inschiet, en dat is zonde. Je kan ook heel voordelig je Twitter-profiel uitbesteden. Uiteraard wordt er ook dan gezorgd voor een optimale beveiliging van je Twitter account.