Twitter houdt van de Oscars

Heb jij ook vol spanning naar de uitreiking van de Oscars zitten kijken? Er zijn in Nederland maar weinig mensen echt voor de buis gaan zitten, maar eigenlijk heeft iedereen er wel iets van meegekregen. Twitter zeker, want het was van het één op het andere moment belachelijk hard werken voor de servers van het sociale netwerk.

De meeste tweets in één minuut

Zowel voor, tijdens als na de uitreiking van de Oscars werd er druk getwitterd. Er werden letterlijk miljoenen tweets verstuurd over de Oscars. Echter, er is in één minuut tijd een nieuw record gevestigd, namelijk die van de meeste tweets per minuut. Deze minuut volgde, je raadt het al, op de bekendmaking van winnaar Leonardo DiCaprio! Het is dan ook niet zo vreemd, want onze Leo heeft belachelijk lang op het beeldje moeten wachten. Hij werd vaak genomineerd, maar greep steeds net mis. Nu heeft hij eindelijk een Oscar te pakken, voor de beste acteur in een hoofdrol.

Leonardo breekt meerdere Twitter records

Leonardo DiCaprio zorgde niet alleen voor de meeste tweets in een enkele minuut ooit in de geschiedenis van Twitter, maar zorgde ook voor een persoonlijk record. Nooit eerder kreeg hij zoveel tweets in zo korte tijd binnen. Om een idee te geven; in de eerste minuut na de bekendmaking ontving hij 440.000 berichten via Twitter! Het sociale netwerk is dan ook bijzonder blij dat Leo de Oscar dan toch eindelijk gewonnen heeft.

Ook groot succes op Twitter?

440.000 berichten in een minuut tijd is voor iedereen, behalve voor Leo, een droom die naar alle waarschijnlijkheid niet uit zal komen. Echter, het is zeker de moeite om in elk geval te proberen zo succesvol mogelijk te zijn. Verbreek je eigen Twitter records en stel steeds nieuwe doelen. Hoe? Onze Twitter training legt het je uit!