Twitter geeft Vine een nieuwe kans

Al tijden lang hoorden we niet anders dan dat Twitter Vine gaat verkopen of staken. Vine was een zeer populaire videomogelijkheid, maar na de overname van Vine door Twitter zakte het hele principe in elkaar. Hierdoor zag Twitter er eigenlijk niets meer in, vooral omdat de internationale beroemdheden van Vine af zijn gestapt en nu te vinden zijn op Instagram. In de zomer van 2016 gaf Twitter aan dat Vine zou worden verkocht en vervolgens kwam in oktober 2016 het nieuws naar buiten dat Vine gewoon zou verdwijnen. Nu komt Twitter met het nieuws dat Vine een nieuwe kans krijgt.

Vine wordt losgemaakt van Twitter

Het maken van korte filmpjes wordt steeds populairder en het is dan ook niet gek dat er nu toch is besloten om Vine te behouden. De 6 seconden filmpjes lijken toch nog wel potentie te hebben in de toekomst, maar niet meer als vast onderdeel van Twitter. Het sociale netwerk heeft besloten om een speciale app te gaan maken voor Vine, namelijk de Vine Camera-app.

Wat gaat er veranderen aan Vine?

In principe verandert er niet al teveel. Je kunt nog altijd filmpjes maken met de Vine Camera-app die een afspeelduur van zes seconden hebben. Wel is het zo dat je het videomateriaal alleen lokaal kunt opslaan op je toestel of kunt delen via Twitter. Dit betekent dat het Vine sociale netwerk dus wel helemaal gaat verdwijnen. Twitter wil namelijk wel profiteren van de mogelijkheden van de korte video’s, maar voelt er niets meer voor om de community te onderhouden, en daarom komt dit te vervallen.

Vine-volgers naar Twitter

Twitter gaat zich wel inzetten om de volgers die je nu op Vine hebt makkelijk over te zetten op je Twitter account. Dit wil zeggen dat het voor je Vine-volgers heel gemakkelijk wordt gemaakt om je voortaan gewoon te gaan volgen op Twitter, zodat zij je 6 seconden filmpjes niet hoeven te missen. Binnen de app komt ook een optie om de video’s te downloaden van Vine.co. De veranderingen zullen al binnen enkele dagen te zien zijn.

Meer mensen op Twitter?

Wie anderen volgt op Vine en geniet van deze filmpjes zal dus voortaan moeten kijken via Twitter en dit zou kunnen betekenen dat Twitter weer meer gebruikers krijgt. Hier zal het sociale netwerk dan ook wel een beetje op uit zijn. Of dit gaat lukken zal de toekomst uitwijzen. Wil jij ondertussen alles weten over het zakelijk gebruik van Twitter of bijvoorbeeld over social selling opties op dit sociale netwerk? Kijk eens bij onze Twitter training of onze splinternieuwe social selling training!