Top 5 iOS geheimpjes

Apple houdt van kwaliteit, van functionaliteit en van design. Daar waren we natuurlijk al achter! Maar Apple blijkt ook van geheimpjes te houden, en dat weet lang niet iedereen!

Ontdek de verstopte iOS tricks

Ben jij in het bezit van een iPhone? Dan denk je waarschijnlijk dat je je toestel door en door kent. Maar weet je dit wel zeker? Ken jij deze verstopte iOS geheimpjes bijvoorbeeld al?

1. De Redial functie

‘Vroeger’ hadden we telefoons waarop een zogenaamde ‘redial knop’ zat. Deze kon je gebruiken als de verbinding ongewenst werd verbroken, maar je kon deze button ook gebruiken om terug te bellen naar het nummer waarvan jij als laatst het telefoontje had gemist. Zo’n handige feature zit er ook op de iPhone. Valt de verbinding weg? Druk tweemaal achter elkaar op de groene belbutton en je kan direct terugbellen!

2. Je mail opslaan

Je bent een belangrijk mailtje aan het intikken en ineens verschijnt er een social media melding. Heel belangrijk om natuurlijk direct even te kijken wat voor leuks er op social media te vinden is. Weg mail.. Dit hoeft niet! Houd de balk waarin het onderwerp van de mail staat ingedrukt en schuif deze omlaag. Je mail is vanzelf opgeslagen als concept.

3. Snel identificeren

Je toestel unlocken of inloggen met je vingerafdruk? Veel mensen ervaren hier wat moeite mee. Het toestel pakt de vingerafdruk niet in één keer op. Heel vervelend en vooral ook frustrerend. Als je jouw vingerafdruk meerdere keren opslaat op het toestel, dan behoort deze ellende tot het verleden.

4. Drop the top

De nieuwste iPhone Plus is natuurlijk een prachtig toestel, maar ook wel aan de grote kant. Dit is fijn als je van een groot beeldscherm wilt genieten, maar minder fijn als je kleinere handen hebt. Gelukkig kan je met een dubbele klik op de homebutton het bovenste deel van het touchscreen omlaag halen.

5. Gebruik meerdere vingers

Heb jij meerdere apps achter elkaar geopend, zoals al je sociale netwerken, en ga je deze met één vinger stuk voor stuk sluiten? Dat is nergens voor nodig. Het kost alleen maar tijd. Gebruik gewoon twee of zelfs drie vingers om er meerdere tegelijk af te sluiten.

Social media trainingen

Ook social media kennen veel trucjes en geheimen. Wil jij helemaal up to date zijn als het om social media gaat? Volg dan één van onze trainingen, zoals de LinkedIn training, de Facebook training of de Twitter training.