5 tips voor het maken van effectieve video’s

Het maken van je eerste video is een spannende stap. Het kan ook zenuwslopend zijn. Voor de camera gaan staan of zitten om te spreken kan ronduit beangstigend zijn voor ondernemers. Het is dan ook voor velen iets compleet nieuws. Bedenk je dan altijd dat de voordelen van de video’s ruimschoots opwegen tegen de nadelen die je wellicht ervaart. Het maken van effectieve video’s kan je veel opleveren, maar waar moet je nu precies op letten?

Gebruik deze tips om effectieve video’s te maken

Wij zijn al lange tijd actief met het maken van videomateriaal, voor onszelf én voor onze klanten. Hierdoor hebben wij voldoende ervaring opgedaan om precies te kunnen zien wat nu wel belangrijk is bij het maken van een effectieve video en wat minder belangrijk is. Wij geven je daarom graag 5 tips om effectieve video’s te maken.

1. Schrijf een script voor je video

We zien het nog vaak gebeuren dat iemand voor de camera gaat staan zonder plannen of doel. Hij of zij weet wel het onderwerp waar de video over moet gaan, maar heeft verder totaal niets voorbereid. Dit zie je aan de video, altijd! Schrijf daarom altijd een effectief script voor je video, zodat je tot in detail weet hoe deze er uiteindelijk uit gaat zien. Dat is een professionele aanpak die door de kijkers ook zeker gewaardeerd zal worden.

2 .Begrijp je kijkers

Doe goed onderzoek naar je doelgroep en zorg ervoor dat je optimaal begrijpt hoe je de aandacht van deze doelgroep vast kunt leggen. Denk niet alleen aan onderwerpen om in je video’s aan de spreken, maar denk bijvoorbeeld ook aan de toon die je in je stem moet leggen. Kleine dingen kunnen een groot verschil maken.

3. Weet waar te plaatsen

Je kunt een fantastische video hebben gemaakt, maar als je deze post op Facebook terwijl je doelgroep op YouTube te vinden is, dan levert het je vrijwel niets op. Doe onderzoek naar waar jouw doelgroep zich bevindt en wanneer jouw doelgroep zich daar bevindt. Weet waar je de video moet plaatsen en hoe je deze moet posten. Zo zorg je voor een optimaal bereik dat je succes oplevert. Daar was de video immers voor bedoeld, niet waar?

4. Gebruik de juiste apparatuur en software

Zoek vooraf goed uit wat voor camera jij het best kunt gebruiken, welke verlichting je nodig hebt en welke extra apparatuur je aan moet schaffen om de video er professioneel uit te laten zien. Zoek vervolgens ook naar software voor een professionele bewerking van de video om deze nog net even beter te maken. Uiteindelijk wil je met je video niet alleen een boodschap overbrengen, maar je wilt ook betrouwbaarheid en deskundigheid uitstralen. Dit kan alleen als je gebruik maakt van de beste apparatuur en software.

5. Varieer voldoende op alle vlakken

Plaats video’s op social media, op je website, binnen je blogs.. Zorg voor voldoende onderwerpen om aan te spreken en bied steeds weer nieuwe kennis aan. Wat we hiermee willen zeggen is: bied altijd voldoende variatie op alle vlakken. Wanneer iets te eentonig wordt, dan wordt het snel oninteressant en dit gaat je kijkers kosten. Vaak krijg je nieuwe ideeën op de gekste momenten. Schrijf ze op en werk ze later uit voor een nieuwe video.

Laat goede video’s maken

Video is in deze tijd heel belangrijk. Steeds meer bedrijven gaan met videomateriaal aan de slag, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Vind jij het lastig om effectieve video’s te maken, maar wil je wel profiteren van de voordelen van video’s? Dan kun je het maken van de video’s uitbesteden. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.