Tips voor als naar Kopenhagen gaat!

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is een prachtige stad om voor een weekend te bezoeken. Heel veel langer heb je niet nodig om alles te zien. De stad voelt ongeveer net zo groot als het dubbele van Utrecht. In dit blog geef ik je graag een aantal handige tips voor als je naar Kopenhagen gaat.

Spaar van te voren!

Neem een extra creditcard mee of flink wat contant geld want alles is er flink duurder dan in Nederland! Een gemiddeld kopjes koffie begint bij 3 euro en met een stukje gebak erbij kun je rond de 7,50 afrekenen. Kopenhagen is zeker geen goedkope stad!

Neem je hardloopschoenen mee

De inwoners van Kopenhagen zijn erg sportief viel mij op. In de ochtend trekken ze massaal hun hardloopschoenen aan en rennen ze rondjes langs de rivier die dwars door de stad loopt.

Kledingtips

Het weer in Kopenhagen kan erg wisselend zijn. Bij een zonnetje en 25 graden kun je prima in een t-shirt en korte broek lopen. Het kan wel hard waaien.

Vliegveld transfer

Vanaf het vliegveld (Copenhagen Airport CPH) gaat er regelmatig een trein direct naar het centraal station. Je kunt ook de metro nemen, lijn 2. Beide kosten rond de 3 euro voor een enkele reis.

Overnachten in Kopenhagen

Zoals ik al eerder zei is Kopenhagen geen goedkope stad om in te verblijven. Hou dus ook rekening met een wat hogere prijs voor een hotelkamer. Er zijn ook volop hostel waar je voor 30 a 40 euro prima kunt overnachten. Hier vind je er een paar.

Geniet van Kopenhagen

Hopelijk heb ik hierbij wat interessante tips gegeven voor je reis naar Kopenhagen. Veel plezier in deze stad en vergeet ook zeker niet om de zeemeermin op de rots te bezoeken!